La investigació

Millet posa a disposició del jutge dues pintures de Casas i Nonell

Les obres, taxades en 750.000 €, estan en una llista de béns que sumen 12,5 milions

Montull relaciona en un altre document propietats per valor de 2,5 milions

Retrat de la nena Sardà,pintat per Casas el 1893 i taxat en 350.000 euros.

Retrat de la nena Sardà,pintat per Casas el 1893 i taxat en 350.000 euros.

2
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT
BARCELONA

Fèlix Millet va dipositar la setmana passada al jutjat, juntament amb la seva confessió, 1,6 milions d’euros en metàl·lic i una llista de béns i immobles de la seva propietat d’un valor que arriba als 12,5 milions. Entre les propietats detallades per l’expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música per fer front a les seves eventuals responsabilitats econòmiques figuren dues obres dels pintors catalans Ramon Casas i Isidre Nonell. Els dos quadros estan valorats i taxats oficialment en 750.000 euros.

La pintura de Casas que figura en el document entregat al jutge que investiga el presumpte desviament de diners i l’apropiació indeguda confessada per Millet és un oli sobre tela de 92 per 48,5 centímetres, titulat Retrat de la nena Sardà. L’obra data aproximadament del 1893 i l’insigne artista hi va reproduir la filla d’una família de la burgesia catalana. El retrat va ser exposat el 2001 en una mostra dedicada a Casas al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La taxació d’aquest oli és de 350.000 euros.

El quadro d’Isidre Nonell que consta entre les propietats declarades per Millet porta per títol

Figura de dona i està valorat en 400.000 euros. Amb aquest mateix nom hi ha diversos quadros de Nonell.

FINQUES I CASES / El que va ser màxim responsable de l’emblemàtica entitat musical catalana cita en la llista de propietats que va entregar al jutge dos amarratges de vaixell; diversos terrenys, alguns d’ells a la localitat de l’Ametlla del Vallès, on té fixada la seva residència, així com altres béns que comparteix amb altres copropietaris, com alguns immobles a la citada població del Vallès, a la veïna la Garriga i a Menorca. En total, 12,5 mi-

lions d’euros.

El que va ser la mà dreta de Millet i director financer del Palau, Jordi Montull, també va aportar al jutjat, a més de 200.000 euros en metàl·lic, una relació de béns, per si la quantitat dipositada en metàl·lic no cobreix els perjudicis ocasionats per l’apropiació indeguda que ell també ha confessat. Per exemple, amb els viatges privats pagats amb fons de la fundació. «Vaig ser jo qui va parlar amb l’agència i vaig indicar que no s’especifiquessin ni els destins ni les persones que disfrutaven dels viatges, com si fossin despeses pròpies del Palau», explica Montull en l’escrit tramès al jutjat, en què subscriu «plenament» el reconeixement de culpa del que va ser el seu cap.

Notícies relacionades

L’EMBARCACIÓ / A la llista de béns que va entregar Montull al jutjat la setmana passada hi consten propietats a Teià, la població del Maresme on resideix, i al Masnou, així com una embarcació i un amarratge. En total, les propietats declarades per Montull sumen un valor de 2,5 milions d’euros.

Una filla de Montull, Gemma, i dues persones més completen el grup de cinc acusats per la fiscalia en el cas del saqueig del Palau. Fonts judicials van insistir ahir que estan a l’espera que els pèrits d’Hisenda concloguin l’informe sobre la documentació confiscada en l’escorcoll del Palau de la Música. L’últim escrit presentat per la Fiscalia de Barcelona en què se sol·liciten noves diligències i que Millet sigui citat a declarar data de principis d’aquest mes. El magistrat, no obstant, no ha citat el principal acusat; solament ha demanat proves per corroborar les confessions.