RELLEU AL CAPDAVANT D'UNA INSTITUCIÓ EMBLEMÀTICA

Mariona Carulla és la successora de Fèlix Millet

S'enfronta a la tasca de tancar la ferida destapada per la investigació i recuperar la confiança institucional

Mariona Carulla Font.

Mariona Carulla Font.

2
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL
BARCELONA

Mariona Carulla Font, successora provisional de Fèlix Millet al capdavant de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, s’enfronta a una difícil papereta. Aquesta economista, inquieta promotora cultural i destacada representant de la nissaga dels Carulla –propietaris del grup empresarial alimentari Agrolimen–, té a les seves mans la missió de calmar les agitades aigües de l’emblemàtica entitat i aturar el deteriorament de la situació que s’ha creat amb la investigació judicial sobre la gestió del seu antecessor i l’equip directiu.

Tancar la ferida abans que sagni massa, recuperar la confiança de les institucions que formen part del consorci i evitar la fuga de patrocinis, que plana arran de la desconfiança creada per la situació, és una de les vitals missions que haurà d’afrontar i per a la qual, segons el seu entorn, aquesta«discreta i hàbil negociadora» està capacitada de sobres.

L’amenaça d’empreses com Abertis, que s’ha plantejat congelar la seva ajuda després de l’escàndol, i la d’altres patrocinadors, ha estat un dels detonants de la dimissió de Millet. Carulla, per les seves bones connexions empresarials i institucionals, pot fer de pont per restablir la confiança i ajudar que el funcionament del Palau de la Música pugui seguir amb normalitat.

El seu perfil de persona seriosa i de costums austers ha de reconduir la situació. Té experiència en activitats de mecenatge. És vicepresidenta de la Fundació Carulla, que regenta la seva germana Montserrat i que va ser impulsada pel seu pare durant el franquisme per promoure la cultura catalana, i presideix el Concurs Maria Canals, una de les competicions de piano de més prestigi internacional. Com a vicepresidenta de l’Orfeó va recolzar sempre la gestió revitalitzadora de Millet. Però això no li impedirà fer primers passos per restablir la normalitat fins que les institucions, que van deixar tota la gestió del consorci en mans de l’anterior mandatari i ara es pregunten si la van encertar, defineixin com més aviat millor la seva postura de suport.

Nissaga empresarial

Notícies relacionades

Mariona és filla de Lluís Carulla, empresari que va iniciar la seva carrera venent dauets de brou durant la guerra civil. L’empresa va anar creixent i ara està gestionada pels sis fills. El negoci es va convertir en Agrolimen, un grup al qual pertanyen Gallina Blanca, Avecrem, Ausonia, Pans & Company, FrescCo, BiCentury, El Pavo i Star. El hòlding també disposa d’un grup de capital risc i està implicat en negocis relacionats amb el soft-ware de seguretat d’internet.

Mariona està casada amb Jaume Tomàs Sabaté, un empresari que va ser vicepresident del Cercle d’Economia del 1992 al 1999 i vocal del consell del Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). La seva mare, Maria Font, ha estat vinculada a l’Orfeó i al Palau i va inculcar a la seva filla la passió per la música i les activitats culturals. Aquesta influència i la seva pròpia experiència li serviran ara per reconduir la fundació fins que no s’aclareixi l’actual situació i s’elegeixi un nou president.