MUNICIPAL

Protesta dels veïns de Cunit per la revisió del cadastre

1
Es llegeix en minuts
FERRAN GERHARD
CUNIT

Els veïns de Cunit tornen avui, diumenge, a mobilitzar-se en una manifestació contra la revisió cadastral que consideren "il.legal i farcida d'errors", segons els seus portaveus. L'equip de govern municipal, format per PSC i PP, ha admès l'existència d'equivocacions, encara que insisteix que els valors cadastrals han estat validats per la gerència del cadastre.

Xavier Salvador, president de la Plataforma Ciutadana per una Fiscalitat Justa, ha acusat l'Ajuntament de Cunit de "negar-se a dialogar, de manera que la convocatòria de més protestes es fa inevitable". Així mateix, aquesta plataforma recorda que un jutjat de Tarragona va decidir que la contractació de l'empresa que havia elaborat els treballs previs a la revisió cadastral era nul, cosa que, segons el criteri dels integrants de l'organisme de representació veïnal, "també comporta la il.legalitat de la mateixa revisió". L'equip de govern local discrepa d'aquests arguments ciutadans i assegura que ja va admetre un error al seu dia "que jurídicament no invalida la revisió en si", segons paraules de fonts municipals.

Notícies relacionades

La plataforma veïnal també ha recorregut al Defensor del Poble, a qui ha remès més de 6.000 firmes contra la revisió cadastral amb la petició que intervingui en la resolució del conflicte.

Entre els centenars d'errors detectats, n'hi ha alguns que criden especialment l'atenció. Així, la masia El Rectoret està a la venda per 1,5 milions d'euros i el seu valor cadastral és de quatre, mentre que la llei estableix que aquest no pot superar el de mercat. També una parcel.la sense edificar d'una superfície de 540 metres quadrats té un valor cadastral de 217.000 euros mentre que el real arriba, com a màxim, a la quantitat de 120.000 euros.

Temes:

Cadastre