INICIATIVA DE LA ROVIRA I VIRGILI

Tarragona pretén seduir l'Àsia a través de la URV

Empresaris i institucions aspiren a guanyar inversions amb els alumnes orientals

El rector Francesc Xavier Grau (centre), amb alumnes xinesos de la Rovira i Virgili de Tarragona, dilluns.

El rector Francesc Xavier Grau (centre), amb alumnes xinesos de la Rovira i Virgili de Tarragona, dilluns. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
FERRAN GERHARD
TARRAGONA

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha iniciat contactes amb ajuntaments del Camp de Tarragona i les cambres de comerç de Reus i Tarragona per coordinar esforços i rendibilitzar la presència d'estudiants de l'Àsia. L'objectiu és promoure la zona tant des de la perspectiva cultural com des de l'econòmica. "Tenim l'oportunitat de donar a conèixer Tarragona en països amb economies emergents", explica el rector del centre, Francesc Xavier Grau.

Per ara, la URV ha firmat convenis de col.laboració amb les universitats xineses de Dalian, Nanquín i Sichuan, acords que s'ampliaran aviat a les de Shenzhen i Xiantang. Sara Pujol, responsable de relacions de la URV amb l'Àsia, revela que ja s'han interessat per la mateixa experiència universitats de l'Iran, el Japó, Taiwan i Corea del Sud.

TRADUCTORS

La majoria dels alumnes orientals cursen l'especialitat de Llengua i Cultura Hispàniques. El mercat xinès necessita traductors per al món empresarial i turístic. Isaac Sanromà, que és el president de la Cambra de Comerç de Reus, afirma: "És un actiu humà important que hem d'aprofitar per difondre la nostra oferta productiva en un continent amb molt futur". La Cambra de Comerç de Tarragona va mantenir oberta entre el 2003 i el 2004 una oficina a la Xina "perquè és un mercat en efervescència", segons un portaveu de l'entitat.

Notícies relacionades

Octavi Bono, gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, destaca les dificultats de la Costa Daurada per captar turistes asiàtics, ja que són clients que acostumen a fer itineraris per grans capitals europees i fugen del tradicional sol i platja. Per això, considera "positiu" que els universitaris xinesos al tornar exerceixin d'ambaixadors del territori.

Guan Rui, estudiant xinesa que s'ha quedat a Tarragona per impartir-hi classes del seu idioma, confirma que al seu país "hi ha demanda d'especialistes en espanyol per poder negociar amb Espanya i l'Amèrica Llatina". Ella, però, ha optat per residir a la ciutat. "M'hi he integrat fàcilment, no he tingut cap problema", assegura.