TRES FERIDES

Moren una dona i la seva filla en l'incendi d'una vivenda al centre de Conca

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / CONCA

Una nena i la seva mare han mort aquesta nit com a conseqüència de l'incendi que s'ha originat en un immoble d'un cèntric carrer de Conca. A més, tres persones més --la tia i l'àvia de la menor i una veïna de l'immoble-- han hagut de ser trasllades a un centre hospitalari, encara que no es tem per la seva vida.

L'incendi ha començat a les 20.30 hores tocades a l'interior d'una vivenda ubicada al setè pis del número 2 del carrer de Mariano Catalina per causes que encara s'estan investigant, han informat fonts municipals.

La nena, de 2 anys, ha estat traslladada de manera urgent per una patrulla de la Policia Nacional fins a l'Hospital Virgen de la Luz, on s'ha certificat la seva mort.

Originària d'un país de l'Est

El cadàver de la dona, segons sembla originària d'un país de l'est d'Europa, ha estat trobat a l'interior del citat immoble quan els bombers han arribat al lloc, han explicat fonts de la Conselleria de Justícia i Protecció Civil de Castella-la Manxa.

A causa de la gran quantitat de fum que s'ha originat, l'àvia i la tia de la nena, de 61 i 32 anys respectivament, han hagut de ser traslladades fins al citat hospital per inhalació de fum, encara que en principi no es tem per la seva vida.

Així mateix, una veïna de l'immoble afectat per les flames, una anciana de 94 anys, ha hagut de rebre assistència sanitària per la crisi d'ansietat que ha patit al conèixer els fets.

Edifici evacuat

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues dotacions de bombers, agents de la Policia Local i la Policia Nacional, així com una uvi mòbil i una ambulància convencional del servei mèdic d'urgències.

El foc ha estat extingit poc després de l'arribada dels bombers a l'edifici del número dos de Mariano Catalina, que no obstant ha estat evacuat. Així mateix, el jutge de guàrdia s'ha personat a l'edifici per procedir a l'aixecament del cadàver.

Notícies relacionades

Fins allà s'han desplaçat per interessar-se pels afectats l'alcalde de Conca, Francisco Javier Pulido, i el regidor de Protecció Ciutadana, Miguel Ángel Montserrat.

Els serveis mèdics d'urgència del Govern de Castella-la Manxa han posat a disposició dels afectats per l'incendi tots els mitjans de què disposen en ajuda psicològica.