DE MOMENT NO ESTAN DETINGUTS

Els dos pescadors espanyols retinguts a Mauritània compareixeran demà davant el fiscal

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

Els dos pescadors espanyols del pesquer Bahía de Portosanto retinguts a Mauritània compareixeran demà davant el fiscal per aclarir el xoc del seu vaixell dijous a la nit contra un objecte a l'entrada del port de Nouâdhibou. Els dos espanyols són naturals de Marín (Pontevedra).

Fonts diplomàtiques han explicat que tant el capità com el primer oficial del barco, amb bandera mixta hispanomauritana, no estan detinguts i tenen llibertat de moviments, encara que la seva situació és "singular", al tenir l'ordre de no abandonar el país de moment i d'estar localitzables permanentment.

Els pescadors gallecs són el patró de pesca i el patró de costa de l'embarcació, a bord de la qual pescaven als voltants del cap Blanc amb set mauritans.

L'accident va passar dijous a la nit

L'incident va tenir lloc dijous, quan en la foscor de la nit el vaixell va xocar contra un objecte que no s'ha pogut concretar si era una piragua de pescadors o uns bidons. Els tripulants van creure haver topat amb uns bidons a l'entrada del port de Nouâdhibou i ho van comunicar a les autoritats mauritanes. Després va aparèixer un cadàver a la zona.

Notícies relacionades

Fonts diplomàtiques han assegurat que tenen confiança que demà, després de prestar declaració els dos espanyols davant la fiscalia, la situació es resolgui "de forma satisfactòria", i han precisat que tots dos han rebut assistència consular des del principi.

Les mateixes fonts han subratllat que s'està en contacte permanent amb les autoritats mauritanes a l'espera que es resolgui la situació.

Temes:

Mauritània