FESTIVITAT DE DESEMBRE

Trànsit preveu un pont complicat en vies de muntanya i als accessos a centres comercials

2
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

El Servei Català de Trànsit preveu que a partir de demà circularan per les carreteres catalanes 624.000 vehicles amb motiu del pont de la Constitució, que pot ser conflictiu especialment a les carreteres de muntanya, a prop de les pistes d'esquí, i als accessos als centres comercials.

Així ho ha anunciat avui el director de Trànsit, Josep Pérez-Moya, que ha demanat als conductors que extremin la prudència i condueixin amb precaució i sense superar els límits de la velocitat per evitar repetir l'alta sinistralitat del pont de fa dos anys, quan hi va haver 16 morts i 11 ferits greus.

Segons les dades de Trànsit, està previst que a partir de les 15.00 hores de demà --quan s'iniciarà l'operació sortida--, i les 24.00 hores de diumenge --quan finalitzarà el retorn--, hagin circulat prop de 624.000 vehicles per tot Catalunya, dels quals 480.000 sortiran de Barcelona i la seva àrea d'influència, especialment en direcció a segones residències i zones de muntanya.

Vies conflictives

Al coincidir l'obertura de les pistes d'esquí i de l'inici de les compres nadalenques --ja que els comerços poden obrir tant el festiu de la Constitució com el de la Immaculada Concepció--, Trànsit preveu que les vies d'accés a les estacions d'esquí i als complexos comercials, com la B-23, la C-33, la B-20 i la C-32, poden concentrar la majoria de retencions.

A més, les vies més conflictives en l'operació sortida seran, a Barcelona, la A-2, al Bruc (Anoia); l'AP-7, a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i la Roca (Vallès Oriental); la B-23, entre Barcelona i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat); la C-16, entre Gironella (Berguedà) i Puig-reig (Berguedà) --on hi ha un tram en obres--; i la C-58, entre Barcelona i Ripollet (Vallès Occidental).

També en l'operació sortida s'esperen retencions a l'AP-7, a l'altura de Tarragona, i a la C-14, a Organyà (Alt Urgell).

Controls dels Mossos

Per la seva part, en l'operació tornada les principals complicacions estan previstes a Barcelona a la A-2, entre el Bruc (Anoia) i Jorba (Anoia) i a Pallejà (Baix Llobregat); a l'AP-7, entre Sant Celoni (Vallès Oriental) i la Roca i a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès); a la B-23, a Sant Joan Despí (Baix Llobregat); a la C-16, entre Cercs (Berguedà) i Puig-reig (Berguedà); a la C-17, a les Masies de Voltregà (Osona); i a la C-32, entre Viladecans i Sant Boi del Llobregat (Baix Llobregat).

Notícies relacionades

Altres vies conflictives en l'operació tornada seran, segons Trànsit, l'AP-7, a Tarragona, i la C-14, a Organyà (Lleida).

Durant tot el pont, els Mossos d'Esquadra establiran un total de 280 punts de control de transport, 468 punts de control d'alcoholèmia i 330 punts de control de velocitat.