SENSE MEDIAR ORDRE JUDICIAL

Microsoft tanca quatre blocs que incitaven a l'anorèxia i la bulímia

La mesura respon a una petició de l'Agència de Qualitat d'Internet

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

L'Agència de Qualitat d'Internet IQUA ha aconseguit que Microsoft tanqui quatre pàgines personals d'internet, allotjades a la seva comunitat de blocs Windows Live Spaces, que promovien l'anorèxia i la bulímia.

Segons ha informat l'associació, el responsable de Hotmail, Messenger i Spaces de Microsoft per a Espanya, Jaime Esteban, agraeix a l'agència "l'advertència sobre aquests continguts, que efectivament infringeixen totes les normes sobre continguts creats pels usuaris i visibles als nostres llocs".

Esteban ha confirmat el tancament de les pàgines i el bloqueig dels seus autors, esperant que aquest sigui un incident aïllat, i ha invitat IQUA a tornar a contactar amb Microsoft "si es torna a detectar qualsevol contingut objectable".

Actitud pionera

Per la seva part, el president d'IQUA i exdirector de mitjans i serveis de difusió audiovisuals, Santiago Ramentol, s'ha mostrat "molt satisfet per la decisió de la companyia, ja que la universalitat i la falta d'unes lleis globals que reglamentin el seu ús" dificulten la seva tasca".

Notícies relacionades

IQUA també informa que aquesta és la primera ocasió en què una empresa proveïdora de pàgines personals porta a terme un tancament sense necessitat de mediar una ordre judicial.

Altres companyies a les quals se'ls havia sol·licitat la retirada de pàgines amb continguts que podien ser nocius per a joves i adolescents, com Google o Hispavista, han expressat que, basant-se en la llibertat d'expressió, només faran modificacions o supressions en compliment de decisions judicials, segons IQUA.