5.000 AUS SACRIFICADES

Detectat un focus del virus de la grip aviària en una granja d'Anglaterra

1
Es llegeix en minuts
AFP / LONDRES

Les autoritats britàniques han confirmat avui l'aparició d'un focus del virus potencialment mortal H5N1 de la grip aviària en una granja a l'est d'Anglaterra.

"Puc confirmar ara que el virus de grip aviària trobat al lloc infectat és la variant altament patògena H5N1", ha afirmat en roda de premsa el subdirector veterinari del ministeri de Medi Ambient, Fred Landeg. Aquest virus, d'origen asiàtic, ha puntualitzat el responsable, "és pròxim a la soca altament patògena de grip aviària detectada aquest estiu a la República Txeca i a Alemanya", ha precisat.

Unes 5.000 aus estan sent sacrificades en aquesta granja on va ser detectat el virus, ubicada a Diss, a mig camí entre Norfolk i Suffolk.

Zona de protecció d'un radi de 3 km.

Les autoritats britàniques han establert una zona de protecció d'un radi de 3 km. i una zona de vigilància de 10 km., ha afirmat Landeg.

Notícies relacionades

Un altre focus de grip aviària al Regne Unit havia estat anunciat a finals de maig. En aquest cas es tractava d'una contaminació amb H7N2 en una granja de pollastres a Gal·les.

L'últim cas de H5N1 es remunta a l'abril del 2006 en un cigne trobat a Escòcia. Aquell mes, a Norfolk, 30.000 aus van ser sacrificades però finalment no es va tractar del temible virus H5N1.

Temes:

Grip aviària