IMMIGRACIÓ

20 gambians moren en una pastera rumb a les Canàries

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La tragèdia s'ha tornat a repetir en aigües de l'Atlàntic. Almenys 20 dels 50 immigrants que intentaven guanyar les costes canàries en una pastera van morir aquest cap de setmana a causa del temporal que va fer naufragar l'embarcació. Ahir van ser rescatats set cadàvers, segons va avançar un oficial de la policia a la televisió estatal del país africà.

La policia gambiana va ser alertada per un dels supervivents, que va relatar que la llanxa va bolcar dissabte a la nit davant la costa de Gàmbia. Segons el passatger, els ocupants de l'embarcació haurien pagat 1.000 euros al capità perquè els portés a Espanya.

56 DETINGUTS MÉS

Notícies relacionades

Fa tot just una setmana, 50 immigrants més, procedents de Gàmbia, Costa d'Ivori i Guinea, van morir de set, gana i fred quan, després de dues setmanes a la deriva, es va parar el motor de la piragua enmig de l'oceà.

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha detingut les últimes hores 56 immigrants, 18 de menors, segons van declarar quan van arribar a bord de tres pasteres a les illes de Lanzarote i Gran Canària. Cap va necessitar atenció mèdica hospitalària.