INVESTIGACIÓ DE LA COMISSIÓ EUROPEA

Una nova vacuna contra la grip aviària és eficaç en el seu primer assaig clínic

1
Es llegeix en minuts
EFE / BRUSSEL·LES

Científics europeus han desenvolupat una vacuna contra la grip aviària que resulta segura i que l'home tolera adequadament, segons revelen els resultats preliminars del primer assaig clínic realitzat, segons ha informat la Comissió Europea.

La vacuna forma part del projecte FLUPAN, fomentat per la Comissió Europea i en què han participat investigadors del Regne Unit, Itàlia, Noruega i França. Els científics han preparat la primera vacuna per a humans contra la variant H7N1 del virus de la grip aviària. Encara que diferent del temut H5N1, aquest virus ja ha provocat brots letals en aus a Europa i ha demostrat que pot infectar els humans i després encomanar-se entre persones.

Notícies relacionades

Per garantir la seva seguretat durant la investigació portada a terme, el virus ha estat transformat mitjançant un procés de modificació derivat de la genètica inversa (que combina mostres de virus presos de casos reals amb altres de sintètics). La vacuna s'ha desenvolupat a partir d'una línia cel·lular i no a l'interior d'ous d'aus, com es fa normalment.

Els resultats de l'assaig clínic realitzat revelen que els humans toleren adequadament la vacuna i que no causa cap efecte secundari greu, segons la Comissió Europea.

Temes:

Grip aviària