SUCCESSOS

Un nen s'ofega després de colar-se en una piscina privada de Balaguer

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BALAGUER

Tenia 8 anys i ahir a la tarda, amb tres amics, es va colar en una piscina privada saltant una reixa. El nen, d'origen marroquí i resident a Balaguer (Noguera), gairebé no sabia nedar, però, tot i així, es va llançar a l'aigua. Poc després de les 19.30 hores, els bombers de la Generalitat van haver de rescatar-lo, ja inconscient, del fons de l'aigua. Van intentar reanimar-lo al mateix jardí, però no ho van aconseguir. El menor va morir a les 20.10 hores.

Els Mossos van obrir de seguida una investigació per aclarir el succés. Els nens, tots ells d'entre 8 i 10 anys, van saltar la tanca que envolta la piscina, en un xalet situat en una zona residencial de Balaguer. La instal.lació és clarament d'ús particular, van afirmar ahir a la nit veïns de la zona, que van donar per fet que els propietaris de la casa no eren al seu domicili en el moment en què va tenir lloc l'accident.

A falta de l'autòpsia, que li serà realitzada avui, tot apunta que el nen va morir ofegat. Els bombers, va explicar ahir un portaveu, "li van practicar diverses maniobres de respiració" vora la piscina. El menor no va arribar a recuperar la consciència.

Notícies relacionades

TERCER ACCIDENT

Aquest és el tercer accident mortal que registren les piscines catalanes aquest estiu i, en els tres casos, les víctimes han estat persones de procedència estrangera. El primer accident es va produir el 10 de juny a Calaf (Anoia) i hi va morir un altre nen de 8 anys d'origen marroquí. El segon, que va passar a Alcover (Alt Camp), va ser el 31 de juliol passat i la persona ofegada va ser un romanès de 29 anys. A més a més, fa 10 dies, va morir a Camarasa (Noguera) un colombià de 20 anys, mentre es banyava al riu Segre.