INVESTIGACIÓ OBERTA

L'aeroport de Sao Paulo torna a la normalitat després de l'accident

1
Es llegeix en minuts
SAO PAULO / AFP

L'aeroport de Congonhas, a Sao Paulo, ha tornat a operar normalment aquest dissabte, tot i que amb menys vols, 11 dies després de l'accident de l'Airbus de la companyia TAM que va deixar un saldo estimat de 200 morts. "La pista principal està funcionant normalment", ha informat un portaveu d'Infraero, l'empresa estatal que administra els aeroports brasilers.

Les tres companyies aèries que operaven a Congonhas divendres van anunciar que dilluns iniciaran la transferència de 52 vols a l'aeroport internacional de Guarulhos, a 40 quilòmetres del centre de Sao Paulo, per complir les determinacions de les autoritats aeronàutiques. Les empreses TAM, Gol i Varig cancel·laran 12 vols i en suspendran per un temps indeterminat 16 més, com a part del procés de reformulació del transport aeri.

Amb aquests canvis, l'aeroport de Congonhas, situat en una àrea densament poblada de la ciutat de Sao Paulo, deixarà de ser el principal centre de distribució dels vols interns brasilers (18 milions de passatgers per any) per passar a operar vols directes cap a nou ciutats. Els aeroports de Guarulhos, Viracopos (a 100 quilòmetres de Sao Paulo) i Sao Jose dos Campos (a 97 quilòmetres) podran rebre una part d'aquestes transferències.

Investigació oberta

Notícies relacionades

La pista principal es va reobrir divendres, 10 dies després de l'accident amb l'Airbus de TAM, per permetre la investigació sobre les seves condicions per part de les autoritats. L'Airbus A320 va arribar amb 187 passatgers a l'aeroport de Congonhas des de Porto Alegre, al sud del país, va tocar pista però no va aconseguir aturar-se i, després de travessar una avinguda, va impactar contra un edifici veí d'aquesta terminal aèria situada en una congestionada zona de Sao Paulo.

Les autoritats estimen el saldo de morts en uns 200, tenint en compte que cap dels 187 passatgers ha sobreviscut i que no saben quanta gent hi havia a l'edifici o als carrers pròxims al desastre. La xifra definitiva se sebrà quan conclogui la identificació de tots els cossos, han dit les autoritats.

Temes:

São Paulo