VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Un home mata la seva dona i després es penja en un poble de Segòvia

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / TORREIGLESIAS

Un home ha matat la seva dona amb una arma blanca i després s'ha penjat en una nau del terme municipal de Torreiglesias (Segòvia), segons han informat fonts de la Subdelegació del Govern.

El succés s'ha produït cap a les 12.45 en aquest terme municipal, ubicat a uns 40 quilòmetres de Segòvia, quan el marit, B.R.B, de 52 anys, ha matat la seva dona, M.D.R, de 46 anys, amb una arma blanca, i posteriorment s'ha traslladat a una nau agrícola de la seva propietat situada als afores del municipi i s'ha penjat.

"Cop molt fort per al poble"

El succés ha provocat que sentiments de consternació i estupor envaeixen avui els veïns de Torreiglesias. L'alcalde de Torreiglesias, Mario Pastor de la Cruz (PP), ha assegurat que l'assassinat ha estat "un cop molt fort per al poble", on mai havia passat "un episodi d'aquestes característiques". "Ens afecta especialment perquè tant la dona assassinada com el seu marit eren molt coneguts al poble", ha afegit.

El regidor ha explicat que el succés s'ha sabut a les 12,45 hores, quan una de les dues filles del matrimoni, de 24 anys, ha descobert el cadàver de la seva mare en una de les habitacions de la casa enmig d'un bassal de sang.

Trobada per la seva filla

La noia ha avisat ràpidament la Guàrdia Civil, que ha iniciat la recerca del marit de la víctima, que ha estat localitzat minuts més tard mort per penjament en una nau ramadera de la seva propietat ubicada a un quilòmetre del poble. El seu cadàver ha aparegut penjat pel coll d'una de les bigues de l'edifici.

L'alcalde ha assegurat que el matrimoni tenia dues filles, de 24 i 19 anys. També ha explicat que la dona assassinada era natural de Torreiglesias i participava activament en les activitats culturals i recreatives organitzades pel municipi, tasca que compatibilitzava amb la seva feina en una assessoria fiscal ubicada a la localitat segoviana de Turégano.

El marit, B.R.B., de 52 anys, era natural de Cantimpalos (Segòvia) i es dedicava professionalment a la ramaderia, com a propietari d'un ramat d'ovelles que estabulava en una nau ramadera pròxima al poble, on ha estat trobat mort després d'assassinar la seva dona.

Sense denúncies prèvies per maltractaments

Notícies relacionades

La Subdelegació del Govern de Segòvia ha precisat que no existeixen denúncies prèvies per maltractaments per part del matrimoni, encara que ha eludit donar més detalls del succés a l'espera que s'acabin les investigacions.

Aquest succés eleva a 43 el nombre de dones mortes per violència domèstica des de començament d'any, mentre que el 2006 van ser 68 les que van morir en aquestes circumstàncies, segons dades de l'Institut de la Dona.