MENTRE ES BANYAVA

Mor ofegat un nen de 12 anys a la platja d'Orpesa del Mar

1
Es llegeix en minuts
EFE / CASTELLÓ

Un nen de 13 anys ha mort ofegat aquesta tarda mentre es banyava en una cala de les platges del terme municipal d'Orpesa (Castelló) amb dos menors més, segons fonts del Centre Provincial d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

Els tres nens estaven en una zona de penya-segats, denominada El Retort, i tenien problemes per aconseguir sortir de l'aigua, han indicat fonts del CICU.

Alerta d'un banyista

Un banyista ha avisat la Creu Roja, al voltant de les 18.00 hores, ja que ha vist els menors en perill. Una embarcació d'aquest servei s'ha dirigit fins al lloc i ha indicat als nens que intentessin arribar a les roques, acció que han aconseguit dos d'ells.

Moments després que els dos menors arribessin a terra, el pare d'un d'ells ha avisat que faltava un dels nois, segons fonts de la Creu Roja.

Inconscient, flotant a l'aigua

El personal de salvament ha inspeccionat la zona pròxima al penya-segat però al no trobar el nen s'ha ampliat el radi de recerca cap a la costa en direcció "del corrent que era de nord a sud" i ha estat llavors quan han trobat el menor en estat inconscient, flotant a l'aigua, a uns 500 metres del penya-segat.

Notícies relacionades

Una vegada a la platja els membres del SAMU, que també s'havien desplaçat al lloc, han intentat reanimar el noi durant 45 minuts sense que hagin pogut fer res per salvar-li la vida.

La Creu Roja ha informat que a la platja pròxima al penya-segat hi onejava la bandera groga encara que a la zona d'aquestes roques el mar estava mogut i hi havia corrents.