PARLOTEJA EN FRANCÈS

Una nena anglesa de 2 anys té un quocient intel·lectual equiparable al de Hawking

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / AFP / BARCELONA

Una nena anglesa de 2 anys i 10 mesos i amb un quocient intel·lectual de 152, el mateix que el físic Stephen Hawking, s'ha convertit en el membre més jove del club britànic de superdotats Mensa, segons ha anunciat l'entitat i publica el diari britànic Daily Mail.

La nena, originària d'Aldershot (al sud d'Anglaterra), va ser admesa després de ser avaluada per un psicòleg infantil, que es va mostrar "exaltat" pels resultats, poc freqüents en un menor de 5 o 6 anys.

No obstant, Georgia no és la persona que ha ingressat en el cercle de superdotats amb menys edat, ja que compta amb sis dies més que Ben Woods --quocient de 137--, admès a Mensa els anys 90.

Es vesteix sola des dels 14 mesos

Els pares de la criatura sabien que era intel·ligent. Al cap i a la fi sap comptar fins a 10, reconeix els colors i parloteja paraules en francès. No obstant, no va ser fins que un expert va avaluar els coneixements de Georgia, que van poder comprovar que la seva filla, amb poc més de 2 anys, és realment brillant.

Als cinc mesos, la petita Georgia gatejava, i als nou, ja caminava. Als 14 mesos era capaç de vestir-se sola i als 18 ja tenia "converses plenes".

Així ho ha explicat la seva mare, Lucy Brown, que ha narrat, a manera d'anècdota, que quan van anar a veure al teatre La Bella i la Bèstia, la nena va comentar: "No m'ha agradat Gaston (el personatge amb més maldat de la història). "És dolent i arrogant".

Notícies relacionades

Martin i Lucy Brown, els pares de Georgia, van decidir acudir a l'especialista infantil Joan Freeman perquè els aconsellés sobre l'educació de la nena.

L'expert ha afirmat, que en "una prova" li va demanar que dibuixés un cercle i "ho va fer perfectament. El seu cercle estava a prop de ser perfecte". Així mateix, la nena reconeix la diferència entre rosat i púrpura --una habilitat que la majoria dels nens aprenen a primària.