FAUNA

Uns activistes alliberen 2.000 visons al Baix Empordà

1
Es llegeix en minuts
El PERIÓDICO / GIRONA

Al voltant de 2.000 visons americans es van escapar dijous a la nit d'una granja de pells del Baix Empordà. Uns activistes van entrar a la propietat i van obrir les gàbies per alliberar els animals. Més de tres quartes parts dels animals es van poder recuperar gràcies al fet que van quedar atrapats en la tanca perimetral que envolta les gàbies.

No obstant, els propietaris de la granja encara desconeixen el nombre exacte d'exemplars que van fugir per la porta de la tanca, que els activistes també haurien deixat oberta. Els propietaris estan fent el recompte recol.locant els visons un altre cop a les seves gàbies.

Ahir a primera hora del matí, el cos d'agents rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge van col.locar una primera línia de 100 caixes trampa al voltant de la granja i una segona en llocs més estratègics, aquells en els quals l'animal se sent més còmode, com són les zones on hi ha aigua o les sèquies en les quals es poden amagar. A més a més, totes les caixes trampa contenen un esquer amb el mateix menjar que els visons consumeixen a la granja, una mena de barreja de carn i peix.

PROCEDEIX D'AMÈRICA

Notícies relacionades

El visó americà és un gran depredador que s'alimenta de qualsevol mena de peix, au o petit mamífer i comporta una important amenaça per a la fauna autòctona, ja que a Catalunya devora espècies protegides com per exemple el cranc de riu autòcton i amfibis i peixos com la truita.

Procedent d'Amèrica del Nord, aquesta espècie exòtica invasora es va introduir a Europa gràcies a les granges de pells. Diversos països europeus han desenvolupat plans de control. De fet, Catalunya participa en el programa de la Unió EuropeaLifeper controlar aquest animal.