PONT TELEVISIU AMB LA TERRA

Bill Gates vol volar a l'espai, segons el seu amic Charles Simonyi, cinquè turista còsmic

1
Es llegeix en minuts
EFE / MOSCOU

Bill Gates, l'home més ric de món, vol volar a l'espai, ha assegurat el seu amic Charles Simonyi, que actualment es troba com a turista còsmic a l'estació espacial internacional.

Durant un pont televisiu amb la Terra retransmès pel canal Vesti, el cosmonauta rus Fiódor Iurxikhin ha afirmat que Simonyi li ha dit que Gates, propietari de l'imperi Microsoft, també vol visitar l'estació i experimentar noves sensacions.

"Charles ens ha dit que Bill Gates també vol conquistar l'espai. Això vol dir que algun de nosaltres volarà a l'espai en el futur amb Bill Gates. Per mi aquesta ha estat la principal sorpresa d'aquest vol", ha dit Iurxikhin.

Simonyi i Iurxikhin han participat en el pont televisiu junt amb els altres inquilins de l'estació, els russos Oleg Kótov i Mikhaïl Tiurin i els nord-americans Michael López Alegría, d'origen espanyol, i Sunita Williams, l'única dona a bord.

Milionaris a l'estació

Charles Simonyi, de 58 anys, va ser un dels fundadors de Microsoft, d'on es va retirar el 1981, però segueix sent amic de Bill Gates, que va recolzar la seva decisió d'emprendre una aventura espacial, per la qual va desemborsar uns 25 milions de dòlars, equivalents a uns 18 milions d'euros.

Simonyi va arribar a l'estació espacial amb Iurxikhin i Kótov en una nau russa dilluns passat i estarà a bord fins al pròxim dia 20, quan tornarà a la Terra en companyia de López Alegría i Tiurin.

Notícies relacionades

El turisme còsmic el va inaugurar el californià Dennis Tito amb un viatge a l'estació espacial el maig del 2001. El segon va ser el sud-africà Marc Shuttleworth, que va realitzar a l'estació proves científiques relacionades amb la sida el 2002, i el tercer, el científic nord-americà Grigory Olsen, el 2005.

L'última ha estat Anousha Ansari, milionària nord-americana de procedència iraniana, la primera dona turista a visitar l'estació espacial, el setembre de l'any passat.

Temes:

Bill Gates