INCIDENT CONTROLAT

Ensurt a l'Hospital de Can Ruti per un incendi al soterrani de la maternitat

1
Es llegeix en minuts
BARCELONA / EUROPA PRESS

L'incendi que s'ha declarat aquest migdia al soterrani de la maternitat de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelonès), més conegut com a Can Ruti, ha estat extingit.

El foc no ha produït ferits, encara que va obligar a confinar els pacients a les habitacions, segons bombers de la Generalitat.

Els fets han tingut lloc al voltant de les 11:30 hores, quan per causes que encara es desconeixen, ha començat a cremar un palet de papers en un dels soterranis del centre, que ha provocat un fum molt dens a l'edifici de la maternitat.

"Tot ha anat molt ràpid. Al principi el personal de l'hospital ha fet una primera intervenció intentant controlar l'incendi amb extintors, després han arribat els bombers que han controlar i han extingir l'incendi", ha explicat Manel Cat, cap de sector de Bombers de la Generalitat.

L'incendi no ha causat ferits ni tampoc ha obligat a desallotjar cap pacient ingressat. "S'ha confinat les mares ingressades a les seves habitacions per evitar que sortissin, i s'han posat tovalloles humides a les ranures de les portes", ha explicat Cat.

Un bon ensurt

"No puc entrar a veure la meva germana, que ha parit recentment, ni el meu nebot, que és a la incubadora. M'han dit que ho podré fer a la tarda, a partir de les cinc", s'ha lamentat Anaís Hernández, una veïna de la zona que ha presenciat l'incendi. "Les dones ingressades a maternitat no han pogut sortir de la seva habitació encara que no s'ha desallotjat a ningú. Ha sigut un bon ensurt", va precisar Hernández.

Notícies relacionades

Un altre dels testimonis dels fets ha precisat que "des de Badalona es veia molt de fum" i que ha optat per desplaçar-se al centre hospitalari, ja que la seva dona hi treballa.

Durant l'incendi els cossos policials i de bombers han instal·lar controls als accessos de l'hospital, entre ells, els de maternitat i urgències.