CINC PERSONES, LLEUS

Moren tres nadons i dos nens resulten ferits greus en l'incendi d'una vivenda de Terol

2
Es llegeix en minuts
EFE / SARAGOSSA

Tres bebès han mort, dos nens han resultat ferits greus i cinc persones lleus, totes d'origen equatorià, a causa de l'incendi que s'ha declarat aquest matí a la casa on vivien a la localitat de Torrecilla de Alcañiz (Terol), per causes que es desconeixen.

Els efectius que han intervingut en l'extinció de l'incendi han assenyalat que tots són membres d'una mateixa família, composta per una mare equatoriana i els seus set fills, a més de l'àvia i la tia.

Segons ha explicat el cap del Parc de Bombers de la Diputació de Terol a Alcanyís, Carlos Martín, els tècnics han trobat "un infern" quan han arribat a l'edifici de tres plantes on s'ha produït el foc. En l'última d'elles han trobat, un cop apagades les grans flames que cremaven el primer pis, els bebès morts, dos d'ells bessons, segons sembla per inhalació de fum.

Autòpsia a l'hospital d'Alcanyís

De fet, a l'arribar a la vivenda els bombers han trobat quatre nens en un dormitori, un dels quals estava a terra, a sota d'un llit, i els altres tres a sobre. Tal com ha informat Martín, tot i que no presentaven cremades sí que tenien un color moradenc que podria revelar que han mort per asfíxia.

Els cossos dels tres bebès, Marcos Antonio D.A, Luis Manuel D.A, tots dos de 6 mesos, i Víctor Omar D.A., d'1 any, han estat trets de la vivenda i traslladats al dipòsit de cadàvers de l'Hospital Comarcal d'Alcanyís, on se'ls practicarà l'autòpsia per conèixer les causes de la seva mort. L'Ajuntament de Torrecilla ha decretat tres dies de dol oficial.

Dos nens ferits greus hospitalitzats a Saragossa

En el mateix incendi han resultat ferits de gravetat dos menors més, germans de les víctimes mortals i identificats com a José Fernando D.A., de 2 anys, i Mabel Michelle S.A., de 12, tots dos nascuts a l'Equador i que estan ingressats a l'Hospital Infantil i al Miguel Servet de la capital aragonesa.

Una altra germana, Kenia Stephania S.A., de 8 anys i nascuda a l'Equador, i la mare de tots els nens, Silvia del Pilar A.A., de 31 anys i també equatoriana, han patit lesions lleus i es troben en observació a l'Hospital Comarcal d'Alcanyís.

L'àvia dels nens, Mari Luz de Jesús A.C., de 57 anys, un altre dels seus néts, John Alexander S.A., de 4 anys i nascut a l'Equador, i una familiar de 67 anys, Rosa Adelfa A., n'han sortit il·lesos.

Viuda i sense feina

Notícies relacionades

La mare dels tres bebès, d'origen equatorià, tenia set fills, i aquest Nadal va perdre el seu marit, un espanyol que va morir en un accident de trànsit. Pel que sembla, la dona no treballava i rebia ajudes socials per poder tirar endavant els seus set fills.

Quatre d'ells van arribar durant l'últim any des del seu país, mentre que els altres tres van néixer a Espanya, i dos d'ells eren bessons de menys d'un any. Aquests bessons i un altre nen han mort en l'incendi.