El sorteig del gener

El Nen reparteix una fortuna a Albacete, la Corunya i Valladolid

Tres localitats mitjanes i petites van distribuir els 100 milions de la grossa

Un forner va portar 20 milions a un poble val.lisoletà de 200 habitants

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO M.YAGÜE / MADRID / ANTONIO SANGIAO / LA CORUNYA

La loteria del Nen va passar ahir de llarg per Catalunya i va portar els 100 milions d'euros del primer premi, que va recaure en el número 92.034, a localitats mitjanes i petites de la Corunya, Albacete i Valladolid. La deessa fortuna va regalar 20 milions més del segon premi, el 87.711, entre els clients d'un centre comercial de Càceres, la província que menys jugava en aquest sorteig.

"És el primer cop que donem un premi així", va dir emocionat Juan Miguel Montes Sánchez, responsable de l'administració 1 de Tobarra (Albacete). Com sol passar, ni ell ni cap dels seus treballadors es van emportar a casa dècims del número premiat, que va deixar 40 milions en aquesta localitat de poc més de 7.600 habitants. No obstant, Montes es va mostrar molt content, ja que tots els números van ser venuts en finestreta "a gent normal".

TAMBORRADA EXTRA

"La tamborrada de la Setmana Santa d'aquest any serà molt especial, sobrepassarà les 140 hores seguides tocant el tambor", va comentar exultant David Díez, alcalde d'aquesta localitat, que fa tres anys va viure un tràgic descarrilament del Talgo que es va saldar amb dos morts i 30 ferits greus.

A Tobarra, s'hi van quedar 20 sèries del 92.034, i el mateix nombre van desembarcar a Ferrol. De la pluja dinerària, 34 milions d'euros, en va ser responsable l'administració 6, en ple barri obrer d'O Inferniño. El seu propietari, Julio Rey, va recordar haver-ho venut gairebé tot en finestreta, uns 170 dècims. A l'exterior, un grup de noies de vint anys afortunades amb els dècims cridaven "¡Ens en anem a Punta Cana (República Dominicana)! a moure els milions".

Una de les dones que va tenir la fortuna de comprar un dècim premiat i que fa de dependenta en una botiga de decoració pròxima, va exclamar emocionada que és el primer cop que li toca la loteria. "Érem a casa i quan vam veure que ens havia tocat no vam parar de cridar", va emfatitzar. Un altre afortunat, Francisco Cordero, un lampista de 22 anys, va explicar que va comprar el dècim perquè sol anar per l'oficina i sense fixar-se en el número.

REPARTIT AMB EL PA

El destapament d'ampolles de cava va ressonar també en plena Tierra de Campos val.lisoletana. Deu sèries del primer premi es van vendre a Medina de Rioseco, tot i que els 100 dècims van anar a parar íntegres a Villardefrades. Els 200 veïns d'aquest petit poble, a 55 quilòmetres de la capital castellanolleonesa, s'abraçaven per l'arribada de 20 milions d'euros. Gairebé tots els habitants de Villardefrades tenen un dècim premiat.

La fortuna va arribar a aquesta zona, que ha anat de mal en pitjor per la crisi de l'agricultura i la ramaderia i la creixent despoblació, de la mà d'Ildefonso de la Rosa, forner i propietari d'una botiga i d'un bar a Villardefrades. De la Rosa també va repartir alguns dècims als pobles de Castromembibre i Villavelid, on porta el pa. "He donat molta alegria a gent humil, però també se m'han enfadat per no haver ofert el número", va declarar Ildefonso, una mica contrariat pels retrets i per haver-se quedat només un dècim.

"Això és increïble, una cosa que sempre veus a la televisió i avui resulta que els afortunats som nosaltres", va declarar l'alcalde, Jorge Castro. "Seria maco que això passés cada any en un poble diferent d'Espanya", va afegir Castro, solidari.

Notícies relacionades

30 MILIONS

TORNATSLa fortuna també es va encapritxar d'Extremadura, la comunitat que menys jugava, 14,22 euros per habitant davant els 23,15 de mitjana nacional. L'administració 11 de Càceres, al centre comercial Ruta de la Plata, va vendre 20 milions del 87.771, que va obtenir el segon premi. Els propietaris creuen que està molt repartit entre els que van al centre. Però la sort no va ser total: van tornar 30 milions.