CONFLICTES

Benet XVI entra en el debat sobre l'eutanàsia

El Papa parla del valor de la vida en el dia de l'adéu a Welby

1
Es llegeix en minuts
ROSSEND DOMÈNECH / ROMA

Quasi a la mateixa hora en què se celebraven els funerals civils a Roma per Piergiorgio Welby, el malalt terminal que dimecres passat va ser desconnectat del respirador artificial que el mantenia amb vida, Benet XVI insistia en el seu rés de l'Angelus en la tesi catòlica sobre el valor superior de l'existència humana. El naixement de Jesús, va dir ahir el Papa, "ens ajuda a ser conscients del gran valor que té la vida de cada ésser humà, des del primer instant fins a l'ocàs natural".

En plena polèmica sobre l'eutanàsia, a ningú li va passar per alt aquesta al.lusió del pontífex a la mort "natural". Gairebé simultàniament al rés de l'Angelus, dues mil persones participaven en el funeral civil per Piergiorgio Welby, que van haver de fer a la plaça davant la seva parròquia de Roma perquè la diòcesi no va autoritzar l'ús del temple.

Notícies relacionades

La viuda i la germana de la víctima havien sol.licitat celebrar els funerals dins del temple, però el Vicariat de Roma ho va rebutjar argumentant que la voluntat de morir manifestada "públicament i repetidament" pel difunt "contrasta amb la doctrina de l'Església".

"Ha sigut igualment una cerimònia religiosa", va dir l'eurodiputat Marco Cappato, que va ser una ajuda decisiva per trobar un metge disposat a donar a Welby "una mort oportuna". Així ho havia demanat l'interessat al president de la República. Després de ser incinerat, la viuda, Mina Welby, va dir que se sentia "feliç" per Piergorgio: "Ara és lliure, tot i que m'hauria agradat que el funeral s'hagués fet al temple, especialment per la seva mare". I va afegir: "Continuaré la batalla".

Temes:

Benet XVI