COMUNICACIÓ

Zeta Audiovisual crea una divisió de ficció per a TV

El grup fitxa per al projecte cinc professionals de gran experiència

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Grup Zeta ha creat una nova divisió de negoci dedicada al desenvolupament i producció de sèries de ficció per a la televisió. Aquesta divisió, que funcionarà sota el nom comercial de FicciON TV, s'integra dins de l'estructura de Zeta Audiovisual, l'empresa del grup especialitzada en la producció i distribució de continguts audiovisuals per a cine i televisió.

Amb la posada en marxa de FicciON TV, Grup Zeta decideix fer una aposta ferma i ambiciosa per la creativitat com a eix central i prioritari d'aquest nou projecte. És per aquest motiu que ha fitxat un grup integrat per cinc creatius i guionistes de gran experiència i prestigi en el mitjà televisiu, molt especialitzats en la creació, el desenvolupament, l'escriptura i la producció executiva de telesèries.

CINC ASOS

Els cinc professionals, que s'integren en bloc a Zeta Audiovisual, ja funcionaven des del 2005 com a equip de creació amb el nom de Gingo Biloba, SL. Al capdavant de l'equip hi haurà Xabi Puerta, creatiu, executiu audiovisual i escriptor especialitzat en drama.

Puerta ha desenvolupat la part fonamental de la seva carrera com a responsable de continguts. Va ser director general de continguts de BocaBoca, director general de Pausoka, director de desenvolupament i projectes d'aquesta mateixa productora i director de la productora teatral Eolo Teatro. També és responsable de la creació, desenvolupament, escriptura o producció executiva de sèries i programes emesos per Tele 5, Antena 3, TVE, La Sexta i cadenes de la FORTA.

Un altre dels professionals integrants és Ignacio del Moral, famós escriptor teatral i un dels guionistes més respectats del panorama audiovisual. Ha estat un dels responsables de la florida de la ficció televisiva espanyola des de la seva feina com a guionista d'èxits comFarmacia de guardia, ¡Ay, Señor Señor!, Todos los hombres sois igualesiQuerido maestro. També és coautor de guions cinematogràfics com per exempleLos lunes al sol.

Joan Barbero, creatiu experimentat, guionista de sèries d'èxit a TV-3 (Nissaga de poder) i en cadenes de cobertura espanyola, és el tercer integrant de l'equip. També ha escrit tres films dirigits per Ventura Pons.

Verónica Fernández, la quarta integrant, professora de guió de televisió a l'escola de cine i audiovisuals de la Comunitat de Madrid, és una guionista de cinema i televisió molt reconeguda i cotitzada arran d'èxits cinematogràfics comEl Bolai èxits televisius comHospital CentraloCuéntame.

El cinquè membre de l'equip és Aitor Gabilondo, que ja acumula una gran riquesa d'experiències professionals després del seu pas per productores de primer nivell com ara Mediapro, Globomedia, BocaBoca i Gestmusic i per sèries comPeriodistasiEl Comisario.

Notícies relacionades

ALTRES ÀREES DE NEGOCI

Zeta Audiovisual disposa de dues altres divisions: On Pictures, dedicada a la producció i distribució cinematogràfiques, i que en els dos últims anys ha distribuït amb gran èxit pel.lícules comHotel Rwanda, El Método, Match PointiScoop; i ON TV, especialitzada en la producció de programes televisius d'entreteniment, que aquest 2006 ha venut programes a televisions nacionals i autonòmiques.