'ÀNGELS I DIMONIS'

La premsa txeca lliga els set homicidis d'un infermer amb una novel·la de Dan Brown

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PRAGA

El presumpte assassí de set pacients en un hospital de Praga podria haver-se inspirat en la novel·laÀngels i dimonis,del novel·lista nord-americà Dan Brown, per matar les seves víctimes, segons informa la premsa txeca.

"La manera com Petr Zelenka va decidir assassinar s'assembla clarament a la manera com l'escriptor Dan Brown descriu en el seu llibreÀngels i dimonisl'atemptat contra el Papa", afirma el diariMlada Fronta Dnes,el principal rotatiu de la República Txeca.

Va utilitzar un coagulant

"L'assassí [del llibre] també va utilitzar Heparin, un fàrmac que impedeix que es coaguli la sang i a més és difícil d'identificar", continua el rotatiu.

Zelenka, un infermer de 30 anys, ha confessat haver causat aquest any la mort de set pacients i haver-ne intentat eliminar 10 més a l'hospital praguès Havlickuv Brod. L'homicida va declarar a la policia que ho va fer per avaluar les aptituds dels metges.

L'infermer, que es va declarar culpable des del moment de la seva detenció, "volia confondre l'equip de metges" i segons el seu advocat defensor, tenia intenció de comprovar els coneixements dels especialistes".

La sorpresa de la família

Notícies relacionades

El crim més important d'aquest gènere comès en la història del país centreeuropeu ha sorprès la família d'aquest infermer homosexual. La seva parella sentimental va descriure el sanitari com algú "molt carinyós i agradable".

Després de fer estudis secundaris d'economia agrària, va obtenir el títol a l'escola d'infermeria i va treballar de sanitari en un centre d'auxili de Jihlava, fins a ingressar un any després a l'hospital de Havlickub Brod, on va treballar més de set anys.