Trànsit

Un noi de Guadalajara, primer principiant que perd el carnet

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

D'aquí a uns dies, un conductor de Guadalajara de 19 anys rebrà a casa seva una carta en què se li comunicarà la retirada del carnet de conduir després d'haver perdut els seus vuit punts. L'infractor encara tindrà un mes més per al.legar la decisió de la Direcció General de Trànsit (DGT). Una vegada esgotat aquest període, es convertirà en el primer conductor novell que perd el permís a Espanya. Per recuperar-lo, haurà de fer un curs i aprovar un examen teòric.

El noi va sercaçatper la Guàrdia Civil a la N-211 al juliol --mes en què va entrar en vigor el carnet per punts-- després de no aturar-se en un encreuament regulat per un stop. A més, l'infractor no va fer cas dels senyals dels agents. Les dues conductes estan penades amb la pèrdua de quatre punts, així que la Guàrdia Civil va proposar la pèrdua definitiva del permís, ja que els principiants només tenen vuit punts i no 12 com la resta de conductors.

El noi de Guadalajara s'uneix al conductor canari que va ser sancionat amb la revocació del carnet després de cometre tres faltes molt greus. Hi ha centenars de conductors que teòricament han perdut tots els punts, però la pesada maquinària burocràtica permet que segueixin conduint.

Notícies relacionades

VEHICLES D'EMERGÈNCIES

D'altra banda, la comissió de seguretat viària del Congrés va demanar ahir al Govern que els vehicles d'emergències --com les ambulàncies-- portin llums blaves, com a la resta d'Europa.