SALUT

Un metge de Caldes d'Estrac atén més de 30 picades de mosquit tigre

1
Es llegeix en minuts
MAR LOIRE / MATARÓ

El mosquit tigre, que inicialment estava relegat a Sant Cugat del Vallès i municipis pròxims, segueix la seva progressió per Catalunya afavorit per les temperatures càlides del mes d'octubre i les últimes pluges. Ahir, un metge de capçalera de l'ambulatori de Caldes d'Estrac (Maresme), Màrius Biscarri, va confirmar que ha atès una trentena de pacients per picada de mosquit tigre en un mes, encara que cap de greu. També s'han reportat en els últims dies picades a Cerdanyola, Barberà i diversos districtes de Barcelona, com Nou Barris i Horta-Guinardó. En dates anteriors, l'espècie s'havia localitzat així mateix a Rubí, Molins de Rei, Sant Quirze del Vallès, Ripollet, Mollet, Terrassa i Badia, entre altres localitats.

En qualsevol cas, l'alcalde de Caldes d'Estrac, Josep Maria Freixas (PSC), i fonts de la delegació territorial de Salut de la Generalitat van assenyalar que no tenien constància de la presència d'a- quest animal. Els experts demanen tranquil.litat i recorden que una picada dolorosa d'un mosquit no equival necessàriament a la presència de mosquit tigre.

El doctor Biscarri va confirmar que en quatre setmanes ha atès pacients amb picades molestes, en alguns casos doloroses, "característiques del mosquit tigre", i també assegura haver vist aquest insecte. El facultatiu, no obstant, va subratllar que "no suposa cap perill per a la salut, malgrat que és força empipador per a qui el pateix".

El president del Consell Comarcal del Maresme, Pere Almera (PSC), va dir que no està al corrent de l'episodi de Caldes d'Estrac. "En cas que es confirmés, el consell es posarà en contacte amb els departaments de Salut i Medi Ambient per iniciar una campanya de prevenció i d'informació", va dir seguint l'exemple d'altres consells comarcals. Almera va explicar que fa un any hi va haver algun cas aïllat de picada de mosquit tigre al Masnou.

Notícies relacionades

MONTCADA I REIXAC

En un col.legi públic de Montcada i Reixac, els nens de dues classes de preescolar no van poder entrar a les aules divendres passat a causa d'un núvol de mosquits, suposadament de la mateixa espècie, que segons sembla criaven en un clavegueram pròxim. La ràpida desinsectació --el mateix dia-- va acabar amb el problema.

Temes:

Mosquit tigre