CONFESSIONS DE LA DETINGUDA

La francesa que va congelar dos nadons seus a Seül revela un tercer infanticidi

La dona, de 38 anys, ha estat inculpada d'assassinat, segons el seu advocat

2
Es llegeix en minuts
EFE / PARÍS

La dona francesa que va reconèixer haver ofegat i ficat al congelador dos nadons seus, trobats morts el juliol passat a casa seva, a la capital sud-coreana, Seül, ha confessat avui un tercer infanticidi, comès el 1999 a França, segons ha informat l'emissora France Info.

"La senyora Courjault ha estat inculpada per assassinat", segons ha declarat el seu advocat Marc Morin a la premsa davant del palau de justícia de Tours.

El seu marit Jean-Louis Courjault prestarà declaració a última hora d'avui davant del jutge d'instrucció i el magistrat decidirà si el deixa en llibertat o l'empresona.

Véronique Courjault ha reconegut aquests fets davant els investigadors a la comissaria de Tours (centre), on està detinguda des de dimarts passat juntament amb el seu marit Jean-Louis, segons l'emissora.

La dona, de 38 anys, ha confessat que va matar un fill que va tenir sola al seu domicili de França el juliol del 1999 --abans d'instal·lar-se amb el seu marit a Seül--, i que va incinerar el seu cos en una caldera. No s'han donat a conèixer els motius de la seva acció. Ahir ja va confessar que va ocultar al seu marit l'embaràs dels dos nadons trobats morts al congelador. Segons mitjans locals, que citen fonts de la policia, els va parir al seu domicili de Seül, els va ofegar, els va ficar en bosses i els va congelar.

No eren bessons

Encara que les primeres versions apuntaven que eren bessons, Courjault ha assegurat en els interrogatoris que un nen va néixer el 2002 i l'altre el 2003. Quan els agents li van preguntar ahir per què no va donar els seus fills a un orfenat, la dona es va posar a plorar i es va limitar a dir que "no podia", sense donar més raons.

La dona serà presentada avui davant el jutge d'instrucció, que determinarà si manté algun càrrec contra ella. Els tribunals sud-coreans l'han acusat d'infanticidi. Els esposos Courjault, tots dos francesos, havien negat inicialment ser els pares dels dos nadons congelats, però les proves d'ADN van demostrar la seva paternitat, cosa que va propiciar la seva detenció a França.

Notícies relacionades

Les confessions de la dona en aquests dos dies deixen de moment sense resposta diversos interrogants, sobretot els motius dels seus infanticidis i el paper del marit, que va ser qui va denunciar la troballa dels nens al congelador.

Els investigadors es pregunten si aquest enginyer que treballava per a una empresa nord-americana va poder no adonar-se dels embarassos de la seva dona, encara que passés llargues temporades fora del seu domicili pels seus viatges professionals.

Temes:

Seül