TRIBUNALS

Sant Cugat recorre davant el TC l'ordre de demolir la casa de Corretja

1
Es llegeix en minuts
MONTSE MARTÍNEZ / BARCELONA

Esgotades les possibilitats per la via ordinària, l'Ajuntament de Sant Cugat (Vallès Occidental) ha optat per acudir al Tribunal Constitucional (TC) per evitar la demolició de la casa que el tennista Àlex Corretja ha construït a la urbanització Costa Golf. Una sen- tència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga l'ajuntament a enderrocar la casa de l'esportista, aixecada a l'empara de les llicències que va concedir i que ara resulta que són nul.les. La defensa del tennista també ha recorregut al TC que, de moment, no ha admès a trà- mit el recurs per vulneració de drets fonamentals.

L'ajuntament addueix que el recurs davant el Constitucional "respon a l'interès general, perquè la demolició suposaria un cost per a les finances municipals". "A més a més, el consistori entén que el procediment urbanístic, ratificat per la Generalitat, es va ajustar a la legalitat vigent", argumentava un comunicat oficial.

Notícies relacionades

L'origen de la denúncia, presentada pels propietaris de la finca adjacent, es va produir quan l'ajuntament, fent ús d'una figura que es coneix com a estudi de detall, va atorgar llicència a l'esportista per ajuntar dues parcel.les. La llicència d'obres alterava les zones destinades a edificació i jardí fixades pel pla parcial.

El consistori insisteix de manera especial que, malgrat que el TSJC ordena la demolició de l'edificació, un tribunal de primera instància va avalar l'actuació municipal.