TRIBUNALS

La justícia ordena demolir la casa d'Àlex Corretja

L'Ajuntament de Sant Cugat va donar permisos que han estat declarats nuls

2
Es llegeix en minuts
MONTSE MARTÍNEZ / BARCELONA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat demolir la casa que el tennista Àlex Corretja té a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). La sentència, que és ferma, obliga l'ajuntament vallesà --governat per l'alcalde Lluís Recoder (CiU)-- a enderrocar el que va ser construït a l'empara de les llicències que va concedir a l'esportista i que ara han resultat ser nul.les.

La casa que el tennista es va fer construir a la urbanització Costa del Golf de Sant Cugat ocupa dues parcel.les. Un pla parcial, aprovat per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona el 1989, determina la zona de les parcel.les destinades a l'edificació i a jardí.

L'origen de la denúncia, presentada pels propietaris de la finca adjacent, es va produir quan l'Ajuntament de Sant Cugat, fent ús d'una figura que tècnicament es coneix com a estudi de detall, va atorgar llicència a l'esportista per unir les dues parcel.les. La llicència d'obres alterava les proporcions establertes en el pla parcial de tal manera que el volum edificable es va concentrar en el centre de les parcel.les i les dues zones de "verd privat", al xamfrà.

INCONGRUÈNCIA

La sentència de l'alt tribunal català no admet recurs, amb excepció del Tribunal Constitucional. La lletrada del tennista, Yolanda Guerra, del despatx Cuatrecasas, va anunciar que efectivament han optat per plantejar una vulneració de drets fonamentals, malgrat que el recurs encara no ha estat admès a tràmit. "Hem recorregut al Constitucional a l'entendre que la sentència vulnera el principi de tutela judicial efectiva per ser incongruent", va argumentar la lletrada, que va afegir: "La sentència ordena demolir la casa quan es tracta només d'una petita part".

El lletrat Eduard de Ribot, que representa la família denunciant, va advertir ahir que el recurs davant el Constitucional "no paralitza la via ordinària". El lletrat va explicar que la llei estableix un termini de dos mesos perquè l'Ajuntament de Sant Cugat executi la sentència. Un termini que, segons el lletrat, compleix a principis de novembre.

Fonts pròximes al jugador van insistir ahir a destacar que la sentència "només fa referència a un 10% de l'edificació i es podria arreglar".

"INSOLUCIONABLE"

Notícies relacionades

No obstant, la sentència és contundent: "La il.legalitat és insolucionable". "La vivenda projectada --afegeix la resolució-- travessa la zona de verd privat i la part de vivenda que ocupa aquesta zona és la part central, precisament la de més altura, on l'edifici té planta baixa i planta pis".

"Han concentrat tota l'edificació en una zona que havia de quedar lliure, sense respectar ni la qüestió de les vistes ni tampoc la projecció d'ombres", va explicar ahir Lourdes Dalmau, que és la persona denunciant, després de lamentar que la vista des de casa seva és "un nyap" perquè no s'ha respectat la legalitat. La sentència dictada pel tribunal també ordena demolir una construcció auxiliar que està destinada al servei.