LA GRAN CITA DEL CINE FANTÀSTIC DE CATALUNYA

Els xavals de 'Stranger things' cancel·len la visita a Sitges per "la situació a Catalunya"

Ángel Sala afirma a Catalunya Ràdio que els pares "d'aquests menors" veien la situació "una mica perillosa per a ells"

1
Es llegeix en minuts
Julián García / Sitges

Era una de les activitats del Festival de Sitges que més expectació havia aixecat entre el públic més jove: la visita, aquest diumenge, de dos dels actors de 'Stranger things', ni més ni menys que Millie Bobby Brown (Eleven) i Noah Schnapp (Will), en un acte promocional de la segona temporada de la popular sèrie de Netflix. En una nota oficial, el certamen ha anunciat aquest divendres a la tarda que la tan esperada visita es cancel·lava a causa d'"un canvi d'última hora a l'agenda del 'tour' europeu". Unes hores abans, no obstant, el director del festival, Ángel Sala, havia assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que els actors no visitarien el certamen perquè "els pares d'aquests menors han considerat que la situació" que es viu a Catalunya "era una mica perillosa per a ells".

Notícies relacionades

En aquesta mateixa entrevista, Sala va assegurar que "és més difícil portar al festival un actor menor d'edat que Harrison Ford, encara que respectem la decisió dels pares". El director del festival va admetre que la situació general ha afectat el festival: el seu patronat, sense anar més lluny, és una de les entitats intervingudes econòmicament pel Ministeri d'Hisenda. "Ho hem superat una mica com hem pogut. El cop, i mai més ben dit, ha sigut una mica menys dolent del previst. La gent ha preguntat, s'ha interessat. Ja tenim aquí Guillermo del Toro, William Friedkin, Susan Sarandon, i estan encantats de ser aquí", va dir Sala.

Friedkin, precisament, va assegurar aquest divendres en roda de premsa que el referèndum del diumenge 1 d'octubre era "il·legal", però "la revolució americana també va ser il·legal" i els britànics també hi van enviar vaixells. "Espero que hi hagi pau aquí", va afegir.