AVANÇ DE PROGRAMACIÓ

Guillermo del Toro inaugurarà Sitges-2017 amb 'La forma del agua'

El cineasta mexicà exerceix de padrí del cinquantenari de la gran cita del cine fantàstic de Catalunya

la-forma-del-agua

la-forma-del-agua

1
Es llegeix en minuts
JULIÁN GARCÍA / BARCELONA

El Festival de Sitges aixecarà amb un gran luxe el teló de la seva 50a edició: la gran cita del cine fantàstic s'inaugurarà el 5 d'octubre amb 'La forma del agua', escrita i dirigida per Guillermo del Toro. El cineasta mexicà exerceix de padrí del cinquantenari del festival, i quina millor manera de celebrar-lo que presentant el seu esperadíssim últim treball.

Notícies relacionades

Conegut amant de les criatures fantàstiques i amic de Sitges des de sempre, Del Toro va inaugurar el festival el 2006 amb 'El laberinto del fauno'. Tretze anys abans, el director mexicà ja havia estat present a Sitges amb la seva 'opera prima', 'Cronos', amb què va obtenir el premi al millor guió.

'La forma del agua' (que formarà part de la secció oficial del Festival de Venècia), Del Toro explica una història fantàstica ambientada el 1963, en plena guerra freda: Elisa (Sally Hawkins) és una noia muda que treballa com a conserge en un inquietant laboratori, on s'enamorarà d'un home amfibi (Doug Jones) que hi està tancat. El fantàstic repartiment el completen Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg i Octavia Spencer, i compta amb una banda sonora composta per Alexandre Desplat. El film s'estrenarà a Espanya el gener del 2018.