Rebaixes

5 trucs per aprofitar el Black Friday

Amb aquests cinc consells podreu aprofitar al màxim aquesta jornada de rebaixes i evitar que la vostra butxaca se'n ressenti

jjubierre36402763 barcelona  24 11 2016 black friday en los comercios  tienda 161124182018

jjubierre36402763 barcelona 24 11 2016 black friday en los comercios tienda 161124182018 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 27 de novembre ja és a la cantonada. El Black Friday, la jornada de rebaixes més important d’Espanya, arriba amb milers de suculentes ofertes. Però per als menys avesats a compres tant frenesí consumista pot resultar aclaparador. ¿Com organitzar-se?, ¿què comprar?, ¿on dirigir-se?, ¿quants diners gastar-se?

Per no perdre’s enmig de la marabunta, aquí oferim cinc trucs a tenir en compte per a aquest divendres negre i treure el màxim partit als descomptes.

cinc trucs

1) Organitzeu-vos abans

Apunteu els productes que necessiteu i quants diners us gastareu. Si podeu, creeu una ruta amb les botigues físiques que visitareu. Tot i que el més recomanable és que també planifiqueu les compres online: creeu un compte i actualitzeu les dades dels comerços electrònics que utilitzareu els dies previs per no perdre temps omplint dades en el moment de fer la compra.

2) Compareu preus

Abans de comprar compareu els preus del mateix producte en altres comerços (sobretot si ho feu per internet). També us ajudarà molt revisar les ofertes del dia (alguns comerços les renovaran diverses vegades durant la jornada). A internet hi ha comparadors de preus que us faran més fàcil aquesta tasca.

3) No només el Black Friday

Si no teniu temps de comprar durant el Black Friday, no us desespereu. Algunes botigues mantenen les rebaixes dies després. A més, podeu aprofitar el Cyber Monday, que se celebra el dilluns següent al divendres, però que aquest 2020 sembla haver perdut pistonada i no s’esperen ofertes especials en principi. Una altra jornada de rebaixes, però centrada sobretot en productes informàtics i electrònics.

4) Compres ‘online’

Utilitzeu internet per adquirir xollos que es poden esgotar fàcilment. Les botigues físiques obren al matí, però a la web serà possible comprar a partir de les 00.00 hores. També podeu seguir les vostres marques favorites a les xarxes socials per estar al corrent de les ofertes actualitzades.

Tot i així, no us oblideu de les botigues físiques, on l’estoc de productes sol ser més gran, per la qual cosa és més difícil que s’esgotin.

5) La importància dels detalls

Notícies relacionades

Compreu amb el cap i llegiu la lletra petita abans d’obrir la butxaca. Llegiu la política de devolucions i assegureu-vos que l’enviament és gratuït (o almenys no molt car). Aneu amb compte amb els productes descatalogats i apunteu el preu original dels articles que us agradin abans del Black Friday. Algunes botigues inflen els preus dies abans de les rebaixes per tornar a abaixar-los després.  

També pots aprofitar-te dels cupons descompte i utilitzar-los sobre productes que ja han sigut rebaixats. I si el vostre fort és comprar per internet, navega en mode incògnit per evitar les ‘cookies’ (si busques molt un producte per internet les ‘cookies’ d’un ‘e-commerce’ poden registrar-ho i apujar els preus a l’anar a efectuar una compra).