Entendre-hi més

Bella Ramsey, la jove actriu que arrasa amb ‘The last of us’

  • Multimèdia | Així és Pedro Pascal, de ‘Mandalorian’ a ‘The last of us’

Bella Ramsey, la jove actriu que arrasa amb ‘The last of us’

James Shaw | Avalon

2
Es llegeix en minuts

«Quan estiguis perdut en la foscor, busca la llum», diu un grafiti que apareix sovint a les escantellades parets a ‘The last of us’, la nova sèrie d’HBO que bat rècords d’audiència, abans videojoc supervendes. No és un missatge d’autoajuda, sinó el lema de les Luciérnagas, grup rebel que lluita contra el caos generat per la invasió dels humans del fong Cordyceps fins a convertir-los en una espècie de zombis fúngics. També és la consigna que ha regit la vida de l’actriu Bella Ramsey (Nottingham, Regne Unit, 2003), que coprotagonitza la sèrie juntament amb el xilè Pedro Pascal, i no ha dubtat a prendre decisions dràstiques sorprenents per a la seva joventut.

Amb només 16 anys va abandonar el paper que havia consolidat la seva carrera, el de Mildred Hubble a la sèrie de Netflix ‘La peor bruja’, a l’acabar la tercera temporada. «A qualsevol que estigui llegint això, sisplau prioritza la teva salut mental i fes el que sigui correcte per a tu», va escriure Bella Ramsey en el seu compte d’Instagram al donar l’anunci. A través de Twitter va confessar que havia patit anorèxia nerviosa, de la qual es va recuperar gràcies a la necessària aturada, el suport de la seva família i la fe que llavors professava i se li ha desinflat. «Parla, no et mantinguis en silenci», recomanava als seus seguidors coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental.

Addicta al ‘doomscrolling’

Amb la mateixa naturalitat, Bella Ramsey ha admès que li van fer efecte els comentaris negatius que es van publicar sobre ella al transcendir que seria Ellie en l’adaptació televisiva de ‘The last of us’ perquè el seu aspecte no corresponia amb el del personatge del videojoc. Es va tornar addicta al ‘doomscrolling’ i no parava de delectar-se en les crítiques, la majoria centrades en el seu físic. «Fa poc que vaig acceptar que soc Ellie, que puc fer-ho i que soc una bona actriu», va afirmar a ‘The New York Times’, fent broma que la seva renovada autoconfiança podia durar-li unes setmanes perfectament.

Coincidint amb el llançament de ‘The last of us’, l’actriu va declarar ser de gènere fluid. «Algú m’anomena ‘ella’ o ‘ell’ i ni em paro a pensar-hi», va afirmar, afegint que se sent no binària i que els pronoms no podrien importar-li menys.

Notícies relacionades

La sentenciosa Bella Ramsey evoca en la vida real el personatge que li va donar fama mundial, aquella Lyanna Mormont que va irrompre en la sisena temporada de Juego de tronos i tots recorden malgrat el poc que va aparèixer abans de morir aixafada per un gegant. Tan determinada en la seva defensa del Rei al Nord com commovedora amb la seva curta edat i estatura –l’actriu fa 1,56 metres– per imposar-ho.

Després de ‘Juego de tronos’Bella Ramsey va protagonitzar ‘El libro de Catherine’ aAmazon Prime, una comèdia medieval feminista escrita i dirigida per Lena Dunham, que va adaptar un llibre que en la seva infància la fascinava, ‘Catherine called Birdy’, de Karen Cushman. La seva interpretació li va valer una nominació als Critics Choice Awards. L’actriu va acomiadar els seus 17 anys rodant com Ellie apunyalava una persona infectada a ‘The last of us’la vigília del seu aniversari. Està clar que li queda tota una prometedora carrera per endavant.

Temes:

Entendre més