Estrena aquest divendres

‘Alma’, el ‘thriller’ sobrenatural de Netflix a Astúries

Sergio G. Sánchez, director d’‘El secreto de Marrowbone’, debuta al capdavant d’una sèrie

‘Alma’, el ‘thriller’ sobrenatural de Netflix a Astúries

LANDER LARRAÑAGA / NETFLIX

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Qui hagi vist ‘El secreto de Marrowbone’, la primera pel·lícula de Sergio G. Sánchez, sap que al guionista de films de J. Bayona com ‘L’orfenat’ i ‘Lo imposible’ li agrada jugar a despistar el públic, recolzant-se en elements de caràcter sobrenatural. És una fórmula a la qual torna a recórrer a ‘Alma’, la seva primera sèrie, un ‘thriller’ ambientat a la seva Astúries natal que arriba aquest divendres 19 d’agost a Netflix i que la plataforma ha tingut un any i mig guardada al calaix.

Produïda per Belén Atienza (‘Jurassic World: El regne caigut’), Sandra Hermida (‘Arde Madrid’) i Jesús de la Vega (‘Intruders’, ‘Hierro’), la ficció parteix de l’accident d’autobús d’un grup d’estudiants d’institut per donar pas a una història de misteri i fantasia. «M’obsessiona allò fronterer amb la mort», ha reconegut en alguna ocasió G. Sánchez, que exerceix també aquí com a director junt amb Kike Maíllo (‘EVA’).

«És un ‘thriller’ sobrenatural, però a més té tota una càrrega emocional que arrossega tota mena de públic, perquè parla de temes universals com la mort, la vida, l’amistat, la malaltia, el dol...», enumera Mireia Oriol, la jove actriu catalana (‘Les de l’hoquei’) que porta el pes de la trama. Ella interpreta l’Alma del títol, una de les estudiants que van sobreviure a la tragèdia, però amb les seves pròpies seqüeles: al despertar-se a l’hospital descobreix que pateix amnèsia.

A poc a poc, podrà anar lligant caps sobre el seu passat i sobre què va passar realment aquell fatídic dia gràcies a l’ajuda dels seus pares i d’altres supervivents, en aquells moments uns complets desconeguts per a ella. Tot i que unes estranyes visions no li posaran les coses fàcils al principi, com tampoc va ser fàcil per a l’actriu enfrontar-se a un personatge que es troba tan perdut com el seu. «La primera setmana de rodatge estava atacada, perquè volia controlar-ho tot» rememora la intèrpret, que destaca «l’imaginari» propi de què ha dotat Sergio G. Sánchez ‘Alma’, una sèrie molt d’autor.

Això fa que, tot i que parteixi d’elements comuns amb altres títols espanyols de Netflix com ara ‘Feria’ (pel misteri i els tocs sobrenaturals), la sèrie tingui la seva identitat pròpia. «El Sergio ha construït el seu univers i no n’existeix cap altre d’igual», destaca Álex Villazán (‘Caronte’, ‘Skam’), que encarna Tom, amb qui Alma i la seva amiga Deva (Claudia Roset, ‘Skam’) conformen un particular triangle amorós.

Joves actors

Notícies relacionades

A part d’ells, en la trama d’‘Alma’ cobren rellevància els personatges interpretats per un bon grapat de joves actors, com Pol Monen (‘¿A quién te llevarías a una isla desierta?’), Javier Morgade (‘El nudo’), Nil Cardoner (‘Les de l’hoquei), María Caballero (‘El Ministerio del Tiempo’) i Milena Smit (‘No mataràs’, ‘Mares paral·leles’). També apareixen, en papers més secundaris, actors veterans com ara Elena Irureta, Marta Belaustegui i Josean Bengoetxea.

Una altra de les grans protagonistes de la història és Astúries, que va ser l’escenari principal que va concentrar el rodatge amb els boscos i muntanyes que aporten un toc de misteri a ‘Alma’. «Gran part del treball el feia Astúries», afirma Roset, una cosa en la qual coincideix Oriol: «No és només que els paisatges siguin preciosos, gairebé com una pintura, sinó que creen tota una atmosfera, perquè anàvem sempre a llocs molt especials», reitera.