Finals, estrenes i tornades

Les 8 sèries que no et pots perdre al desembre

El desenllaç de ‘La casa de papel’, la seqüela de ‘Sexo en Nueva York’ i ‘El libro de Boba Fett’ són els títols destacats

Les 8 sèries que no et pots perdre al desembre
6
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les estrenes a les plataformes aquest desembre del 2021 venen marcades per un gran comiat i una esperada tornada: mentre que Netflix tanca definitivament la seva exitosa ‘La casa de papel’, que tan bons rèdits li ha donat, HBO Max dona de nou la benvinguda a les noies de ‘Sexo en Nueva York’, que tornen amb la seqüela ‘And just like that...’. També hi ha espai per a la fantasia èpica de ‘The Witcher’, el futur postapocalíptic de ‘Station Eleven’ i per expandir l’univers d’‘Star Wars’ amb ‘El llibre de Boba Fett’.

LA CASA DE PAPEL

Dia 3. Netflix. Temporada 5 (segona part)

Després de cinc temporades, dos espectaculars atracaments i bastants morts pel mig, la sèrie espanyola més internacional s’acomiada definitivament amb els seus últims cinc episodis. L’equip del Professor (Álvaro Morte) està contra les cordes, amb la recent baixa de la Tòquio (Úrsula Corberó) i amb l’Exèrcit prenent posicions a l’interior del Banc d’Espanya, disposat a tot per treure’ls d’allà sigui com sigui. ¿Podran els atracadors de les caretes de Dalí sortir indemnes d’una situació tan crítica? La banda es proposa treure l’or de l’edifici amb un pla ple d’incertesa, mentre pot ser que un error del seu líder empitjori encara més el seu futur.

AND JUST LIKE THAT...

Dia 9. HBO Max

La seqüela d’un dels títols televisius de referència a finals dels anys 90 i principis del segle XXI, que va establir les bases de les sèries sobre dones apoderades que tant abunden avui dia. En el seu moment va trencar esquemes mostrant un grapat de dones (d’acord, bastant ‘pijes’) parlant sense embuts del que esperaven del sexe i les relacions. Veurem com ha tractat la vida l’enamoradissa protagonista que perdia el nord per uns Manolo Blahnik (Sarah Jessica Parker), la implacable i sarcàstica advocada Miranda (Cynthia Nixon) i la pudorosa Charlotte (Kristin Davis), ara que ja han complert els 50. Qui ja no apareix és la desinhibida Samantha (Kim Cattrall), la relacions públiques que posava les gotes més picants a la trama. En el repartiment figuren actors com Sara Ramírez, Sarita Choudhury, Nicole Ari Parker, Karen Pittman, Chris Noth (l’impredictible Mr. Big), Mario Cantone, David Eigenberg, Evan Handler i el malaguanyat Willie Garson, l’amic gai de la Carrie.

STATION ELEVEN

Dia 16. HBO Max

Fa un temps, hauríem qualificat una sèrie centrada en una pandèmia mundial gairebé com a ciència-ficció però, després del viscut en els dos últims anys, segur que aquesta producció basada en la novel·la homònima d’Emily St. John Mandel ens torna a portar a la memòria records molt pròxims. Al darrere hi ha Patrick Somerville, creador de ‘Maniac’ i coguionista de diversos episodis de ‘The Leftovers’, i intèrprets com Mackenzie Davis, Gael García Bernal i Himesh Patel. La paradoxa és que el rodatge va començar abans que esclatés l’alerta per Covid i va estar paralitzat durant diversos mesos per culpa de la pandèmia.

THE WITCHER

Dia 17. Netflix. Temporada 2

Geralt de Rivia (Henry Cavill), el protagonista de la llisa cabellera blanca de la saga de fantasia heroica creada per l’escriptor polonès Andrzej Sapkowski, torna disposat a combatre els monstres, tot i que ha quedat demostrat que alguns humans poden ser tan temibles com aquestes criatures. En el repartiment repeteixen actors com Anya Chalotra (la fetillera Yennefer de Vengerberg) i Freta Allan (la princesa Ciri, amb qui Geralt per fi es va trobar al final de l’anterior entrega), a qui s’uneixen altres com Adjoa Andoh (‘Els Bridgerton’), Cassie Clare i Liz Carr (‘Devs’).

DAN BROWN: EL SÍMBOLO PERDIDO

Dia 19. Movistar+

Aprofitant la tirada dels ‘best-seller’ de Dan Brown ‘El codi Da Vinci’ i ‘Ángels i dimonis’, aquesta sèrie recupera el seu protagonista, el reputat professor de la Universitat de Harvard expert en simbologia Robert Langdon, però centrant-se en les seves peripècies de joventut. Ja llavors es va veure embolicat en una conspiració amb caires maçònics per tal de rescatar un amic que havia sigut segrestat i, de passada, evitar que un gran secret de la història caigués a les mans equivocades. Compta amb Ashley Zukerman (‘Succession’, ‘Manhattan’) com a protagonista i el mateix Brown, autor de la novel·la en què es basa la sèrie, com a productor executiu.

EMILY IN PARIS

Dia 22. Netflix. Temporada 2

Darren Star, el creador de ‘Sexo en Nova York’, va recórrer de nou al luxe i a les noies ‘pijes’, però ara a París i amb una noia d’uns vint anys àmpliament preparada com a protagonista, interpretada per Lilly Collins (la filla de Phil Collins). L’experta en màrqueting i ‘influencer’ ja està completament assentada a la capital francesa, ha aconseguit fer-se un lloc entre els companys que la van rebre de mala lluna i fins i tot es planteja aprendre l’idioma. L’ostentosa Saint Tropez serà un dels nous escenaris per on es mourà la jove, que tornarà a lluir les espaterrants creacions de l’estilista Patricia Field.

EL LIBRO DE BOBA FETT

Dia 29. Disney+

L’èxit de ‘The Mandalorian’ ha propiciat que Disney+ continuï expandint l’univers ‘Star Wars’ amb aquest ‘spin-off’ que compta amb l’antiheroi Boba Fett com a protagonista. El caçarecompenses interpretat per Temuera Morrison vol aconseguir el poder del món criminal de Tatooine i, segurament, continuar expandint els seus tentacles molt més enllà del planeta. La seva aliada més important per aconseguir-ho serà la mercenària Fennec Shand (Ming-Na Wen). Jennifer Beals, l’actriu coneguda per ‘Flashdance’ i ‘The L Word’, formarà part del repartiment. Robert Rodriguez, Jon Favreau, Bryce Dallas Howard i Dave Filoni són els directors d’aquesta sèrie que ve a satisfer la fam dels fans que esperen amb ànsia nous capítols de la sèrie de Pedro Pascal i Baby Yoda.

COBRA KAI

Dia 31. Netflix. Temporada 4

La sèrie que tan enginyosament va rescatar el fenomen ‘Karate kid’ humanitzant el dolent de les pel·lícules i convertint-lo en el protagonista perdedor amb qui tots empatitzàvem continua explotant el filó de les arts marcials. Miyagi-Do Karate i el nou dojo de l’Ullal del Águila s’uneixen per fer front a Cobra Kai, tot i que les diferents versions que tenen de l’esport Johnny Lawrence i Daniel LaRusso auguren molts conflictes entre ells. I si no en tenien prou amb John Kreese com a malvat, ara torna un altre dolent amb qui tenen un passat en comú, el Terry Silver de ‘Karate Kid 3’.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

PERDIDOS EN EL ESPACIO. Dia 1. Netflix. Temporada 3

COYOTES. Dia 2. Netflix

EL PUEBLO. Dia 2. Amazon Prime Video. Temporada 3

PARTISAN. Dia 2. Sundance TV.  ‘Thriller’ psicològic suec que s’ubica als idíl·lics voltants de Jordnära, una comunitat tancada que administra una granja orgànica de gran èxit.

HARLEM. Dia 3. Amazon Prime Video. Les peripècies d’un grup d’amigues negres del barri novaiorquès de Harlem.

VIENNA BLOOD. Dia 3. #0 (Movistar+). Temporada 2

BEFOREIGNERS (LOS VISITANTES). Dia 5. HBO Max. Temporada 2

THE HOT ZONE. ÀNTRAX. Dia 6. National Geographic. Temporada 2

LOS POLICÍAS. Dia 7. Filmin. Drama policíac israelià dels creadors de ‘Fauda’

TITANES. Dia 8. Netflix. Temporada 3

ARANYAAK. Dia 10. Netflix

THE EXPANSE. Dia 10. Amazon Prime Video. Temporada 6

INSPECTOR KOO. Dia 11. Netflix. Una espècie de ‘Killing Eve’ a la coreana, amb una exoficial de policia perseguint una universitària i assassina en sèrie.

ALEX RIDER. Dia 11. Movistar+ Series. Temporada 2

LOS PROTEGIDOS: EL REGRESO. Dia 12. Atresplayer Premium

WILD BILL. Dia 14. AXN. El cap de policia nord-americana Bill Hixon (Rob Lowe) aterra a Lincolnshire amb la seva filla Kelsey, de 14 anys, amb l’esperança de fugir del seu dolorós i recent passat. La nova comunitat obligarà el Bill a qüestionar-s’ho tot sobre si mateix.

HEMINGWAY. Dia 14. Filmin. Sèrie documental sobre el prestigiós escriptor, amb les veus de Jeff Daniels com a Hemingway i Meryl Streep i Patricia Clarkson com les seves dones.

PADRE DE FAMILIA. Dia 15. Disney+. Temporada 20

SIN NOVEDAD. Dia 19. HBO Max

THE GREAT. Dia 19. Starzplay. Temporada 2

ARGEL CONFIDENCIAL. Dia 21. Filmin. ‘Thriller’ d’espies ambientat a l’Algèria contemporània.

Notícies relacionades

AQUELLOS MARAVILLOSOS AÑOS (THE WONDER YEARS). Dia 22. Disney+. Versió de la sèrie, ara protagonitzada per una família negra de classe mitjana a Montgomery, Alabama, als anys 60.

TODAS LAS CRIATURAS GRANDES Y PEQUEÑAS (ESPECIAL NAVIDAD). Dia 28. Filmin.