Primera sèrie espanyola d’HBO Max

‘Todo lo otro’: la vida no somiada d’Abril Zamora

L’actriu és la creadora, guionista, directora i protagonista de la primera sèrie espanyola d’HBO Max

‘Todo lo otro’: la vida no somiada d’Abril Zamora
3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abril Zamora assegura que no ha volgut fer un retrat de la seva generació a ‘Todo lo otro’, la primera sèrie espanyola d’HBO Max que la plataforma estrena aquest dimarts, 26 d’octubre, el dia del seu desembarcament al nostre país. Però la creadora, guionista, directora i protagonista de la ficció sap abordar moltes de les frustracions i problemàtiques que afecten la gent d’uns trenta anys d’avui en aquest projecte tan personal per al qual ha volgut envoltar-se d’actors que coneix molt bé: la majoria són amics seus.

«Jo crec que els conflictes pels quals transiten els personatges els pot sentir com propis qui tingui 15 anys, 40 o 50, perquè parlem de temes universals com l’amor unilateral, la frustració, la necessitat d’encaixar, els somnis trencats...», explica Zamora, coneguda pel seu treball com a actriu a ‘Vis a vis’ i ‘El desorden que dejas’ però amb experiència també com a creadora gràcies a títols com ‘Señoras del (H)AMPA’ i ‘Temporada baja’. No obstant, el seu paper i el dels seus amics reflecteixen molt bé la crisi d’uns joves que, malgrat estar àmpliament preparats per enfrontar-se al món, no troben el seu camí ni en l'aspecte laboral ni sentimental i viuen una vida no somiada.

Ella s’ha reservat el personatge de Dafne, una noia que acaba de trencar amb el seu nòvio i que, de sobte, descobreix que està enamorada del seu millor amic. «Tot i que totes dues estem en moments vitals completament diferents, hi ha molts paral·lelismes entre les dues en la nostra manera de viure les relacions, en els nostres objectius i en aquest punt pessimista que comparteixen», reconeix Zamora, que ha escrit un personatge trans sense fer de la seva identitat de gènere el seu conflicte principal.

Personatge trans

«Jo soc una actriu trans i era inevitable parlar-ne en algun moment. Però no és rellevant que el personatge sigui trans, és igual d’important que sigui alta o pèl-roja. Sí, podia haver-ho ignorat, però l’any 2021 encara és important fer personatges LGTBI que tinguin certa rellevància», recalca Zamora. «Hi ha poques ficcions en les quals vegis un personatge trans que estigui totalment normalitzada en la seva feina, amb els seus amics, i crec que era bonic poder parlar-ne sense donar-li gaire importància», afegeix la creadora, que va voler envoltar-se d’amics per conformar l’elenc de la sèrie.

Zamora, de fet, va escriure tots els personatges pensant en els actors que interpretarien i dissenyant-los a la seva mesura. «Ella sap el que cada un podem donar i quan es posa a escriure, ho té en ment», explica María Maroto, que interpreta Eva, una jove «plena de contradiccions». Al seu costat hi ha César (Juan Blanco), l’amic del qual s’enamora Dafne, «un tio que no sap gaire bé el que vol de la vida»; Martina (Andrea Guash), la seva nòvia, «una tia lluminosa» que, malgrat estar amb l’home per qui se sent atreta Dafne «no cau malament», i Yerai (David Matarín), «l’amic que no té filtre i que, tot i que sigui molt brusc en les seves maneres, necessites al teu costat perquè és molt honest».

Un Pepito Grillo

Notícies relacionades

Una de les senyes d’identitat de ‘Todo lo otro’ és la satírica veu en ‘off’ que utilitza per narrar el que senten en realitat els personatges i riure’s de les seves inseguretats. «És que jo tinc una veu al meu cap que em destrueix tota l’estona», es justifica Zamora. A més, aquest recurs «acosta la sèrie a un to més còmic, perquè és una veu bastant destructiva, però alhora molt divertida», reflexiona la creadora, que va elegir un còmic com Alberto Casado (la meitat del duo Pantomina Full) per exercir aquest paper de primmirat Pepito Grillo.

La primera temporada de ‘Todo lo otro’ està composta de vuit episodis i, tot i que en l’últim es tanquen moltes de les històries, la idea és que puguin obrir-se’n de noves. «Estic explicant un tros de la vida d’uns personatges i la vida no té un final fins que et mors, així que podríem continuar treballant les trames», avança Zamora.

Temes:

HBO Sèries