GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 10 d'agost

La segona temporada de 'Dirty John' i la versió televisiva d''Hipòcrates', entre els principals ganxos

zentauroepp54378677 icult 06 08 2020 pelicula  dirty john 2  para tr ilers200806130210

zentauroepp54378677 icult 06 08 2020 pelicula dirty john 2 para tr ilers200806130210

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de la tercera temporada de ‘The last original gangster’, comèdia del gran Tracy Morgan, aquesta setmana ens arriben els monòlegs gens hilarants de ‘Talking heads’ o una història d’amor amb final poc feliç, la que explica ‘Dirty John’ en la seva segona temporada. 

Confessions a càmera

El dramaturg Alan Bennett va sacsejar les llars britàniques el 1988 amb ‘Talking heads’, una sèrie de monòlegs dramàtics entorn de la mort, la malaltia i la solitud. En temps de pandèmia, un ‘revival’ semblava tan senzill tècnicament com oportú temàticament. A més de deu ‘remakes’, la nova entrega (amb intèrprets del nivell de Jodie ComerSarah Lancashire o Martin Freeman) inclou dos episodis nous escrits per Bennett el 2019. Movistar Seriesmanía, dilluns, dia 10.


Crims del cor

Després d’abordar la història de Debra Newell, dissenyadora d’interiors enganxada a un estafador, la sèrie antològica ‘Dirty John’ explica una altra història ‘true crime’ amb element amorós: la de Betty Broderick (Amanda Peet), mestressa de casa de l’alta societat californiana que va matar el seu exmarit (Christian Slater) i la segona dona d’aquest (Rachel Keller) mentre dormien. La creadora, Alexandra Cunningham, investiga com una dona de vida idíl·lica va poder arribar a aquest extrem. Netflix, divendres, dia 14.   


Atracament de llegenda

Notícies relacionades

Mentre arriba la cinquena i última temporada de ‘La casa de papel’, els devots de l’atracament poden fer una ullada a ‘El robo del siglo’, una sèrie colombiana amb inspiració en un cas real: l’assalt al Banc de la República del 1994, en què catorze lladres es van portar la suma de 24 mil milions de pesos colombians. No es recorda només per aquesta xifra rècord, sinó per l’enginy dels assaltants, que es van infiltrar a l’edifici a través del sistema d’aire condicionat. Netflix, divendres, dia 14.


Una (bona) sèrie d’hospitals francesa

El director Thomas Lilti s’ha basat en la seva pel·lícula revelació, ‘Hipòcrates’, del 2014, per a una sèrie del mateix títol que la crítica francesa ha rebut com a estrany exemple de bona sèrie local sobre hospitals. Antic metge ell mateix, Lilti ha volgut explorar problemes pròxims i reals, per això la sèrie es desenvolupa en un hospital públic. El personatge central és ara femení: la cap d’interns Chloé Antovska, encarnada per Louise Bourgoin (‘Adèle i el misteri de la mòmia’), per primera vegada al capdavant d’una sèrie. Filmin, dissabte, dia 15.