GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 24 de febrer

Una altra adaptació d'un còmic de Charles Forsman i un drama legal carcerari, entre els principals ganxos

esa-mierda-me-supera-1580907351

esa-mierda-me-supera-1580907351

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta pròxima setmana, l’esdeveniment és la cinquena temporada de ‘Better call Saul’, amb Jimmy McGill oficiant ja com Saul Goodman, però no tanquin ja la pestanya, encara n’hi ha més. Per exemple, una nova adaptació d’un còmic de Charles Forsman (l’autor de ‘The end of the f***ing world’) o un drama legal carcerari que ha sorprès positivament una part de la crítica nord-americana.

Els lladres més bregats

Jeff Pope, guionista de ‘Philomena’, escriu i produeix ‘El último gran robo’, minisèrie de quatre parts sobre el robatori de joies més gran de la història d’Anglaterra, comès el 2015 per... un grup de jubilats. El gran Timothy Spall interpreta un dels capitostos, Terry Perkins, de 61 anys de res. Aquest mateix atracament ja va inspirar fa uns anys la pel·lícula ‘Un golpe a la inglesa’, però la sèrie, segons sembla, és millor. Estrena a Filmin dimarts, dia 25.


El que anomenen ‘bona merda’

Després de ‘The end of the f***ing world’, l’historietista Charles Forsman va tornar a explorar el drama de la pubertat en ‘Esta mierda me supera’, ara una sèrie del mateix director i guionista (Jonathan Entwistle) que va adaptar la seva primera novel·la gràfica. Sophia Lillis (revelació d’‘It’) és una adolescent una mica allunyada de tot i de tots, en part per no atrevir-se a explicar un poder secret. Estrena a Netflix dimecres, dia 26.


Justícia per a tothom

Notícies relacionades

‘For life: Cadena perpetua’ parteix d’una idea d’hibridació senzilla: si a la gent li agraden tant les sèries d’advocats i les de presons, ¿per què no fer-ne una d’advocats en una presó? Nicholas Pinnock (Ian Shaw a ‘Counterpart’) és un presoner que es converteix en advocat per defensar altres reclusos mentre lluita per revocar la seva pròpia condemna injusta. Algunes ressenyes parlen de grata sorpresa. AXN, des de dijous, dia 27.


Nova dosi de ‘nordic noir’

Arriba a Espanya amb cert retard ‘Wisting’, thriller noruec basat en el ‘cuarteto Wisting’ de Jørn Lier Horst. El detectiu d’homicidis William Wisting (Sven Nordin) s’uneix a l’agent de l’FBI Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss) per caçar un assassí en sèrie nord-americà que, per primera vegada, ha matat en sòl noruec. Dirigeix i crea la sèrie Trygve Allister Diesen, coautor de ‘Red (Debieron decir la verdad...)’, una de les millors adaptacions al cine de l’obra de Jack Ketchum. AMC, des de dijous, dia 27.