GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 16 de desembre

zentauroepp49652361 icult witcher191214175202

zentauroepp49652361 icult witcher191214175202

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Netflix estrena gairebé a temps per Nadal la seva fantasia èpica ‘The witcher’, amb una càrrega de violència i nus que potser trastorna les reunions familiars. Una mica més segura sembla ‘Soundtrack’, tot i que potser produeix alguna indigestió. La seriefília és una loteria.

Estrena tardana d’un títol estimat

Gairebé cinc anys després de la seva exitosa estrena a BBC One arriba a Espanya, a través de Filmin, Jonathan Strange y el Sr. Norrell, adaptació del llibre de Susannah Clarke sobre la rivalitat entre dos mags d’una Anglaterra victoriana contrafactual on la màgia existeix realment. El seu guionista és Peter Harness, i el seu director, Toby Haynes; combinació ja assajada a ‘Wallander’. Potser hauria necessitat més episodis, però com a minisèrie no és poca cosa. Des de dimarts, dia 17, a Filmin.


Mentre escric aquestes línies, no hi ha ressenyes de ‘Soundtrack’ a la vista, cosa que convida a la desconfiança; tampoc aquest diari ha tingut accés a ‘screeners’. ¿Serà la nova sèrie musical una relliscada de proporcions bíbliques? ¿Som més a prop d’aquella mítica (pels motius equivocats) ‘Cop Rock’ que de ‘Pennies from Heaven’? Sigui com sigui, caldrà revisar, com a mínim, un episodi d’aquest drama romàntic trufat de números de play back i amb finals en actitud mash-up. Des de dimecres, dia 18, a Netflix.


Reescriure un amor

Notícies relacionades

Guillaume Nicloux, company cinematogràfic d’Houellebecq a ‘El secuestro de Michel Houellebecq’ i ‘Thalasso’, dirigeix i coescriu ‘Érase una segunda vez’, drama romàntic fantacientífic (aquest gran subgènere) sobre un home a qui se li presenta l’oportunitat de reelaborar i redreçar una relació a través del viatge en el temps. Ell ésGaspard Ulliel, el Saint Laurent del biopic dirigit per Bertrand Bonello. Ella, Freya Mavor, la Mini d’‘Skins’. Promet. Des de dijous, dia 19, a Netflix.


‘Blockbuster’ prenadalenc

Sembla evident que ni ‘Carnival Row’, d’Amazon, ni ‘See’, d’Apple, seran la nova ‘Joc de trons’. Ara és Netflix qui prova d’omplir el buit deixat per la icona d’HBO: la seva proposta és ‘The witcher’, luxosa adaptació de la ‘saga del Bruixot’ d’Andrzej Sapkowski, que sembla (una mica) més content amb la sèrie que amb els videojocs sorgits de la seva obra. Protagonitza unHenry Cavilld’extensions platejades. Des de divendres, dia 20, a Netflix.