L'OFERTA AUDIOVISUAL

Apple TV+: les temptacions de la poma

Repassem les sis produccions més potents que Apple TV+ estrenarà abans que acabi l'any

see-weit

see-weit

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Als Estats Units, els periodistes ja semblen haver donat bons mossos a les sèries de la poma, però aquí probablement hàgim d’esperar fins al mateix divendres, dia 1, per emetre’n una opinió. Podem explicar, en qualsevol cas, el que sabem (i intuïm) de les quatre sèries que encapçalen el llançament i de les altres dues que arribaran durant la resta de l’any.

‘The morning show’

El projecte que, en aparença, fa més temps que està en construcció: el productor Michael Ellenberg, antic cap de drama d’HBO, va començar a donar-hi voltes el 1989, quan la presentadora Jane Pauley va ser reemplaçada sense gran cerimònia en l’informatiu matinal ‘Today’, de l’NBC. Aquest drama amb tocs d’humor se submergeix en el món d’aquest format televisiu, en la lluita de les dones que hi treballen i, com que és el 2019, inevitablement, en les múltiples cantonades del #MeToo. El protagonitzen (a més de produir) Jennifer Aniston i Reese Witherspoon, com una veterana presentadora que ha de renegociar el seu contracte i una reportera del sud, respectivament. 1 de novembre. 


‘Para toda la humanidad’

¿I si els astronautes de la Unió Soviètica s’haguessin avançat als nord-americans, per només unes poques setmanes, en el desafiament de trepitjar la Lluna? Aquesta és la fascinant premissa d’un drama d’història alterna amb la firma (entre d’altres) de Ronald D. Moore, el creador de la ‘Battlestar Galactica’, del 2004. Pel que sabem, ‘Para toda la humanidad’ reescriu no només la història de la carrera espacial, sinó també la del feminisme: en aquesta versió dels EUA es va ajudar les dones a ser astronautes des de molt abans. El repartiment inclou Joel Kinnaman (‘The killing’), Michael Dorman (el protagonista de la reivindicable ‘Patriot’) i Jodi Balfour (la Jackie Kennedy de ‘The crown’). 1 de novembre.  


‘See’

Del creador de ‘Peaky Blinders’, Steven Knight, arriba aquesta aventura èpica sobre un futur postapocalíptic en què gairebé tothom és cec. Jason Momoa (‘Aquaman’) és Baba Voss, un pare cec obstinat a evitar la captura dels seus fills bessons, tots dos nascuts amb visió i convertits en objectiu d’una reina cínica. Dirigeix l’espectacle Francis Lawrence, expert en assumptes distòpics: abans d’encarar ‘See’ va dirigir ‘Soc llegenda’ o les tres últimes parts d’‘Els jocs de la fam’. 1 de novembre. 


‘Dickinson’

Coberta la quota infantil amb ‘Snoopy en el espacio’ o ‘Helpsters’, Apple TV+ buscarà el públic juvenil amb aquest acostament inusual a la figura d’Emily Dickinson. La creació d’Alena Smith (guionista de ‘The newsroom’ i ‘The affair’) no és un estricte drama d’època, sinó una comèdia amarga i irreverent que remarca la modernitat del personatge (una, pel que sembla, excel·lent Hailee Steinfeld) a través de temes pop actuals o paraulotes molt d’ara. El raper Wiz Khalifa interpreta la Mort, i David Gordon Green (‘Los Gemstone’, ‘De culo y cuesta abajo’) dirigeix els primers episodis. ¿Què pot sortir malament? 1 de novembre.  


‘Servant’

Notícies relacionades

Com menys se sàpiga prèviament sobre una història, més es disfruta. Una veritat universal que cobra doble sentit al parlar d’un creador com Shyamalan, que sap una o dues coses sobre girs i el valor de la sorpresa. ‘Servant’ no és creació seva, sinó de Tony Basgallop (a qui devem el gloriós ‘thriller’ del 2012 ’Inside men’), però els tràilers traspuen una aura de misteri molt Shyamalan i, per què no dir-ho, també molt ‘Black mirror’. Segons les escarides informacions, és la història de «Dorothy i Sean Turner, que han contractat la jove mainadera Leanne per ajudar-los a cuidar el seu nounat». I, amb el temps, «queda clar que res és el que sembla». Per descomptat; ni més ni menys. 28 de novembre.  


‘Truth be told’

Donem per fet que Aaron Paul mai deixarà enrere Jesse Pinkman, el seu personatge de la saga ‘Breaking bad’, però els primers avançaments de ‘Truth be told’ auguren un altre desplegament interpretatiu. En aquesta ocasió, i com va avançar al passat festival de Sitges, Paul encarna un home empresonat des de fa un parell de dècades per un crim que va assegurar no haver comès. Noves proves porten la reportera Poppy Parnell (Octavia Spencer) a reobrir el cas que la va fer famosa. 6 de desembre.

Temes:

Apple