NOU JUGADOR DE L''STREAMING'

Apple TV+ es llança a la guerra de l''streaming'

Des del divendres 1 de novembre es podran veure les luxoses produccions exclusives del gegant tecnològic per 4,99 euros al mes

zentauroepp50601599 files  in this file photo taken on march 25  2019 actors ste191028181125

zentauroepp50601599 files in this file photo taken on march 25 2019 actors ste191028181125 / NOAH BERGER

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Allà pel 2015, John Landgraf, president de la companyia FX Networks –amb sèries com ‘American horror story’ i ‘Pose’–, va encunyar el terme ‘Peak TV’ per referir-se a la bombolla de les sèries. Havíem arribat a un suposat pic i a partir d’allà només podíem anar cap a baix. Però ara, el novembre del 2019, estem molt més enllà d’aquest límit, en el millor moment de la història quant a entreteniment audiovisual i el més aclaparador per a qui ens dediquem a cobrir l’assumpte.

De fet, el 2015 sembla ara, per comparació, gairebé una terra erma. Aquest mes, la carrera de l’‘streaming’ superarà els seus propis límits d’aferrissament. A ‘streamers’ veterans com HBO, Netflix o Amazon Prime Vídeo venen a sumar-s’hi un parell de gegants de la tecnologia i l’entreteniment. Apple desempaqueta Apple TV+ divendres que ve, dia 1 de novembre, a més de 150 països, incloent el nostre. Disney estrena Disney+ el dia 12 als EUA, el Canadà i Holanda; a Espanya hauria d’arribar entre el primer i segon semestre del 2020, com a la resta d’Europa occidental.

Centrem-nos en Apple TV+, servei que podrem disfrutar des del primer dia i que animarà segurament el dia de Tots Sants a moltes cases. ¿Què el fa diferent del que molts ja tenen? D’entrada, no és tant una plataforma com una franja exclusiva i selecta d’una app, Apple TV, a través de la qual també es poden llogar i comprar pel·lícules i sèries no exclusives d’Apple. La marca sembla somiar convertir Apple TV en una espècie de nucli universal de l’entreteniment, tot i que costa creure que Netflix i, sobretot, Prime Vídeo, bàsicament un al·licient més perquè compris a Amazon, s’avinguin a cedir aquesta classe de control.

Trets segurs i amb llustre 

Com a productora, Apple no segueix, de moment, els passos de Netflix, que fa de tot per a tothom i creua els dits perquè alguna cosa de tot això funcioni. S’assembla més al Prime Vídeo d’última època, concentrat menys en l’autoria que en la recerca d’estrelles i franquícies. Juguen a cop segur: històries de Grans Emocions, famosos davant i darrere de la càmera (Jennifer AnistonReese WitherspoonM. Night Shyamalan), i el grau de llustre que s’espera de qualsevol producte d’Apple. Els tràilers de ‘The morning show’, ‘See’ o ‘Para toda la humanidad’ fan olor de diners.

I parlant de diners, Apple TV+ serà d’entrada molt accessible: només 4,99 euros al mes, tres euros menys que el pla bàsic de Netflix. Però aquesta quantitat dona accés ara per ara a una selecció limitada de programació: l’1 de novembre hi haurà disponibles tan sols vuit sèries i un documental, tot i que s’espera que de la majoria de les primeres n’hi hagi disponibles almenys tres episodis.

A finals de novembre arribarà ‘Servant’ (de Shyamalan), a començaments de desembre ‘Truth be told’ (amb Octavia Spencer i Aaron Paul), i en el futur més, bastant més, incloent la nova versió de ‘Cuentos sorprendentes’, l’adaptació de la saga ‘Fundación’ amb Jared Harris i Lee Pace, o la nova continuació de ‘Band of brothers’ després de ‘The Pacific’.

Són tot ganxos, al cap i a la fi, perquè continuem vivint en l’ecosistema Apple o ens hi endinsem. Com era d’esperar, els qui aconsegueixin diversos productes Apple tenen subscripció gratuïta d’un any.

2020, un futur per témer  

Notícies relacionades

Però no creguin que això s’acaba aquí, o amb la més o menys imminent arribada de Disney+, que reunirà tota la biblioteca de Disney, Marvel o Pixar, més pel·lícules seleccionades de Fox. A la primavera del 2020, WarnerMedia llançarà als EUA el servei HBO Max, que no està previst arribi aquí –en un primer moment–, però els continguts exclusius del qual, com una sèrie animada de ‘Gremlins’ o un ‘spin-off’ de ‘Dune’, es podrien veure a HBO Espanya.

I per aquestes dates també hauria d’arribar, en un primer moment als EUA, la plataforma Peacock d’NBCUniversal, el conglomerat que reuneix a NBC, USA, Bravo i l’estudi de cine Universal. Entre els seus continguts exclusius, ni més ni menys que un ‘reboot’ de ‘Battlestar Galactica’ amb Sam Esmail (‘Mr. Robot’, ‘Homecoming’) al comandament de la nau. Les butxaques tremolen, les agendes es rebreguen.

Com veure Apple TV+

<span style="font-size: 1.6rem;">Els subscriptors podran veure els seus continguts originals <strong>a l’app Apple TV</strong>, que ve preinstal·lada en iPhone, iPad, Apple TV, iPod Touch i ordinadors Mac amb el sistema operatiu macOS Catalina. Es podran descarregar continguts per veure’ls sense connexió. La funció «Compartir en família» permet compartir la visualització amb fins a sis familiars. </span>

Temes:

Apple