Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La irònica ‘tornada’ a Barcelona de Leo Messi

Ferran Monegal foto TV3 Messi torna a Barcelona

Ferran Monegal foto TV3 Messi torna a Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ja està penjat a la cantonada de la Gran Via amb passeig de Gràcia el gran pòster o cartell de la fusió publicitària entre Leo Messi i Hard Rock.

Ja coneixíem aquesta iniciativa. El 17 de juny, EL PERIÓDICO va publicar les primeres fotos d’aquesta gran campanya, que s’ha materialitzat aquesta setmana amb la col·locació del macroanunci. Des d’un punt de vista televisiu, l’interessant ha sigut com ha donat aquesta notícia TV-3 en el seu ‘Telenotícies’. A sota de la gran foto cobrint tota la façana van inserir un rètol que deia «Leo Messi torna a Barcelona». ¡Ah! ¡Messi torna! Celebro aquest punt de sornegueria i d’ironia.

No sabem si Laporta haurà entès i digerit aquest cop d’humorisme. Ho dic perquè l’altre dia, en una entrevista masajística que li va practicar Xantal Llavina en el seu programa ‘Revolució 4.0’, va repassar els grans mites del Barça, els grans ídols del club, i va dir d’una tirada: «El personatge més important de la història del Barça és Johan, juntament amb Kubala i Samitier, que són els mites que tenim els culers» i llavors va fer una pausa, un d’aquests silencis que semblen eterns, tan eterns que fins i tot Xantal va creure que havia acabat el seu repàs dels ídols i ja li estava fent una altra pregunta, quan de sobte Laporta va afegir, ‘in extremis’: «I Messi, Messi també».

Notícies relacionades

¡Ah! Hi ha pauses i silencis molt significatius. Per a Laporta segurament Messi forma part del passat. I s’ha afanyat a girar full. A una velocitat inaudita. I segurament vol que també TV-3 giri full a tota pastilla sobre el millor jugador de futbol del món. Periodísticament seria un error. No se n’ha anat gaire lluny, és aquí al costat, a França, a una hora i 50 minuts d’avió. No he vist encara, per exemple, un reportatge sobre l’aclimatació de Messi a la seva nova vida a París. ¡Ah! TV-3 hauria de fer el que està fent amb Pep Guardiola des de fa temps: viu i treballa per al Manchester City, però li atorguen sempre una devota visibilitat televisiva. 

Diumenge T-5, amb gran perspicàcia –i amb l’experiment afegit d’Ibai Llanos a Twicht– va emetre el debut de Messi amb el PSG contra el Reims. Aquest partit va tenir una audiència extraordinària a Catalunya. Va obtenir aquí un 19,8% de quota de pantalla. O sigui que el gran pòster que acaba de florir en una cantonada molt principal de Barcelona no només ens recorda que Messi existeix, sinó que l’interès que concita continua sent colossal.