PSICOLOGIA

Així pots combatre la falta de desig en la parella

L'estrès diari i la rutina fan efecte en les relacions sexuals

zentauroepp14755257 ideas sexo pareja cama apatia pereza problemas170406112831

zentauroepp14755257 ideas sexo pareja cama apatia pereza problemas170406112831

3
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

Les relacions de parella i els matrimonis passen per diferents etapes i cicles en els quals la confiança o la comunicació va variant. També es veu influït el sexe, tant en qualitat com en quantitat. La falta de desig sexual afecta tant homes com dones de totes les edats i es deu tant a factors externs com interns a la parella.

El sexe és una part important de la vida de qualsevol persona. En les parelles serveix per comunicar, disfrutar o relacionar-se i potenciar el vincle. El desig sexual determina l’acostament entre els dos membres i es pot veure disminuïda en algun moment. No implica que s’hagi acabat l’amor o que l’altre no t’exciti, simplement és una fase transitòria que es pot acabar si se sap buscar la manera.

Revifar la màgia

Tant l’estrès, com la rutina diària o els problemes externs poden generar falta de desig en les relacions sexuals. Això fa que la freqüència disminueixi i les trobades tinguin menys intensitat. El pas del temps i després de la primera fase de passió o d’enamorament també afecten al sexe. Una fase normal que es pot viure amb malestar, especialment en moments en què és unilateral.

Davant de la falta de desig en la parella, ens hem de preguntar en primer lloc si és una cosa puntual o si es deu a altres problemes en què les relacions són només el símptoma que alguna cosa va malament. Quan descartem aquesta opció és quan hem de normalitzar la situació i buscar la manera de revifar la màgia.

A través de les següents pautes podem combatre la falta de desig en la parella:

1. Comunicació

El primer pas és parlar-ne. Hem de tenir clar si la causa és la rutina o que les relacions que han existit fins ara han pogut fallar. Saber què estimula l’altre, expressar les nostres necessitats o sentir-nos en confiança de parlar-ne neix d’una bona comunicació fora del llit.

2. Mites

El sexe fa generacions que arrossega certs mites, com que l’important és l’orgasme de l’home o que les dones han de fingir. Els mites sorgeixen de la falta d’educació sexual i de la indústria del porno. Informar-se sobre això, assistir a xerrades o parlar amb l’altre ens ajudarà a abolir-los i tenir relacions més plenes i que generin confiança i seguretat.

3. Espai

Davant de la falta de desig sexual, paradoxalment, el millor és no practicar-lo. Les relacions s’han de delimitar als moments en què als dos els vingui de gust, sense que un ho hagi de fer per complaure l’altre. Són experiències en què els dos membres han de tenir ganes, sense forçar la situació.

4. Crea l’ambient

Al principi es practica sexe en gairebé qualsevol lloc, ja que les ganes ens hi porten. Amb el pas del temps intentem mantenir la freqüència i acabem tenint relacions en què els dos es veuen compromesos a seguir el ritme. Això crea trobades avorrides i monòtones i el fet de no disfrutar-les augmentarà la manca de desig. Per combatre’l, hem de ser conscients que no només ha evolucionat la relació, sinó tamé la freqüència i els moments. Amb comunicació i fantasies prèvies, buscarem moments que puguin despertar el desig de l’altre. Llocs determinats o un joc de rols són perfectes per a aquesta ocasió.

5. Tolerància a la frustració

Els problemes que arrosseguem durant mesos no se solucionen de la nit al dia ni en línia recta. Implica fallar més vegades, anar cap enrere momentàniament i frustrar-nos. Ser-ne conscients ens permetrà sentir les emocions negatives corresponents però no ancorar-nos-hi.

Notícies relacionades

La falta de desig en la parella és un problema que pot afectar qualsevol relació, independentment del temps que portin junts o de les situacions externes. Es combat parlant, expressant i buscant trobades que estiguin pensades perquè en disfrutin els dos. És un problema que es pot solucionar si els dos parlen i posen de part seva.

Ángel Rull, psicòleg.

Temes:

Psicologia