PSICOLOGIA

Cinc errors que cometem al lligar

El primer contacte té una gran influència i determina l'èxit futur

38218530 59

38218530 59 / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
Ángel Rull

Quan ens proposem tenir una relació, el primer pas és fer trobades per conèixer altres persones i poder lligar. Anem més sovint a bars, activem el radar, ens apuntem a classe de cuina o utilitzem alguna mena d’app. Arribem a conèixer algú però no passa de la primera cita. Ens preguntem si ens hem equivocat nosaltres, si hem tingut mala sort o si potser no agradem a ningú. Però el motiu real és senzill: cometem errors al lligar. I passa per dos motius: o mai n’hem après bé, o fa molt temps que no posem en pràctica.

Saber quins errors que cometem són més comuns ens ajudarà que les primeres trobades siguin positives i que, amb el temps, puguem començar una relació. D’altra manera no passarem dels xats de l’aplicació ni de la primera cita.

Errors

Ho has parlat amb el teu grup d’amics i també ho saben els teus companys de feina. No aconsegueixes passar de la primera cita –si és que la tens. L’error no està en la forma en què saludes l’altra persona, ni en les fotos que utilitzes. El problema apareix quan la conversa s’estén: quan vols fer veure l’altre que estàs interessat. Has perdut pràctica a l’hora de lligar i dius moltes frases inapropiades.

És important estar atents als errors que cometem al lligar. Així podrem continuar coneixent l’altre i valorar la possibilitat de tenir una relació estable:

1. Superficialitat

Aquest error el cometem tant de forma directa com indirecta. Quan tenim una cita podem basar-nos només en el físic, sense veure els detalls importants que hi ha al voltant. Per exemple, si estàs lligant per Internet, els perfils van acompanyats d’una biografia. Llegir-la ens informa de com és l’altre i si pot encaixar amb nosaltres, independentment de les seves fotos.

Aquest error també va dirigit directament a l’altre, especialment quan afalaguem aspectes del seu físic massa aviat o de forma exclusiva, però també quan evidenciem les nostres virtuts.

2. Rendir-se aviat

No sabem esperar i volem connexió amb l’altre en només una setmana. Però apareix amb el temps, la confiança i la complicitat. Quan no tenim aquesta connexió al primer moment perdem l’interès, i l’altra persona ho nota.

3. Ser maleducat

Abans que res, hem de ser naturals i tenir el mateix comportament que amb els amics i coneguts. Però si el portem a l’extrem, podem ser maleducats: expressar-nos d’una forma massa visceral, utilitzar massa insults o no parar atenció a les necessitats de l’altre. La naturalitat està bé però cal acompanyar-la amb prudència.

4. Fingir

Quan volem agradar a algú, solem projectar una imatge millorada de nosaltres mateixos. En aquest aspecte també acostumem a exagerar. L’altre, tot i que sigui inconscientment, percep que no estem sent autèntics i això li pot fer perdre l’interès.

I exagerem perquè ens pensem que no som prou bons, que no agradem a ningú. Però hem d’agradar pel que som de debò. I si no agradem a aquesta persona n’hi haurà una altra a la que sí atraurem.

5. Fer-te el dur

Hi ha una cultura bastant estesa actualment que és la de fer-se el dur, no mostrar interès i semblar distant. Ens sembla que aquesta estratègia despertarà interès en l’altre, però estem equivocats. El “no seré jo el primer en escriure” per les dues parts fa que mai escrigui ningú.

Si tens interès en l’altre, no hi ha res de dolent en demostrar-ho –donant sempre espai i temps. Si no, l’altre pot interpretar que estàs jugant o que no tens cap intenció.

Notícies relacionades

Lligar no és un art que només dominin alguns. Sent autèntics, tots tenim el potencial per acostar-nos a algú i tenir una cita –i les que hi pugui haver després. No obstant, també tots cometem errors que ens fan perdre persones interessants. Acceptar-los i corregir-los ens assegurarà l’èxit.

Ángel Rull, psicòleg.

Temes:

Psicologia