Homenatge local

Mafalda, nova «icona feminista» de Santa Coloma de Gramenet

  • La ciutat catalana es converteix en la segona ciutat de l’Estat, després d’Oviedo, que homenatja el personatge de Quino amb una escultura

  • «És un orgull comptar amb una escultura que simbolitza aquestes ganes de canviar el món a més de ser una icona feminista», va afirmar l’alcaldessa Núria Parlon

Mafalda, nova «icona feminista» de Santa Coloma de Gramenet

La alcaldesa de Santa Coloma, Núria Parlon, en el homenaje a Mafalda.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet compta des de dimecres passat amb una escultura dedicada a Mafalda i la seva colla d’amics, personatges que van sorgir de la imaginació del dibuixant gràfic Quino i es van convertir en un símbol als anys seixanta a l’Argentina i a la resta d’Iberoamèrica. La ciutat es converteix, així, en la segona ciutat de l’Estat, després d’Oviedo (Astúries), que homenatja el personatge.

A la ciutat catalana l’homenatge se situa a la confluència del passeig de la Salzereda amb el carrer Llorenç Serra. El la presentació es va comptar amb actuacions musicals i amb la participació del projecte de dinamització infantil Menuda CIBA, amb activitats com ara tallers de dibuix, pintacares i xapes per als més petits.

«És un orgull per a la nostra ciutat comptar amb una escultura com aquesta, en un lloc emblemàtic, en homenatge a una figura que gaudim diverses generacions i que simbolitza, entre altres coses, aquestes ganes de canviar el món, a més de ser una icona de la lluita feminista», va assegurar l’alcaldessa Núria Parlon.

L’obra ha sigut feta per l’artista Pablo Irrgang (Buenos Aires, 1966). Irrgang ja va mirar d’humanitzar el personatge de Mafalda a l’escultura instal·lada el 2009 al barri de Buenos Aires de San Telmo, en homenatge al seu popular creador, Quino.

Mafalda, una veu crítica i reflexiva

Mafalda, que va ser un altaveu crític i inconformista amb l’estatu quo, va néixer com un personatge de ficció, de còmic d’humor, en format de tira diària a la premsa. Va ser creada per l’humorista gràfic de Mendoza (Argentina), Joaquín Salvador Tejón, ‘Quino’, el 1962.

Notícies relacionades

Dos anys després, el 29 de setembre de 1964, es va publicar la seva primera història a les pàgines del setmanari argentí Primera Plana. Posteriorment, va fer el salt a les pantalles convertida en sèrie de dibuixos animats, d’abast mundial.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma

Temes:

Santa Coloma