Cohesionar els municipis

Barcelona, Montcada, Sant Adrià i Santa Coloma reivindicaran el patrimoni compartit amb una jornada festiva

  • ‘Va de Besòs’ oferirà el 15 d’octubre un centenar d’activitats distribuïdes en 7,5 quilòmetres en el tram final del riu

  • S’han programat un centenar d’activitats gratuïtes per a tots els públics

Barcelona, Montcada, Sant Adrià i Santa Coloma reivindicaran el patrimoni compartit amb una jornada festiva

Ayuntamiento de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els 7,5 quilòmetres del tram final del riu Besòs seran l’escenari el 15 d’octubre de ‘Va de Besòs’, una festa ciutadana organitzada pels ajuntaments de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet per cohesionar i posar en valor el patrimoni d’aquest espai.

Distribuïdes en quatre àrees, entre les 10 del matí i dos quarts de sis de la tarda, s’han programat un centenar d’activitats gratuïtes per a tots els públics sobre quatre eixos: memòria històrica, sostenibilitat i naturalesa, cultura i benestar i salut.

Entre les propostes es troba l’‘anellatge científic d’ocells’, un recorregut de marxa nòrdica o una ruta guiada per descobrir una desena de masies. També hi haurà actuacions musicals i artístiques.

Inauguració i clausura

‘Va de Besòs’ és fruit de la «voluntat compartida» dels quatre ajuntaments de treballar junts i d’articular una proposta «que posi en valor els valors i elements comuns». Els primers contactes són previs a la pandèmia però ha sigut durant l’últim any que un grup de treball amb presència dels quatre ajuntaments i la indispensable implicació del Consorci del Besòs, ha concretat la proposta.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de les alcaldesses dels quatre municipis i es farà al Parc de les Aigües de Montcada i Reixac. La clausura serà a Santa Coloma de Gramenet, a Can Zam, i tindrà un potent component musical amb l’actuació de la Balkan Paradise Orquesta.

Notícies relacionades

Les activitats es realitzaran en punts adjacents al riu tal com marca la normativa de preservació de la fauna i flora.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma