Sanitat pública

Les infermeres de l’Esperit Sant de Santa Coloma es formen en la realització d’hemocultius

  • Està previst que després de l’estiu es facin noves edicions d’aquest curs dirigides al personal d’infermeria d’hospitalització

Les infermeres de l’Esperit Sant de Santa Coloma es formen en la realització d’hemocultius

FHES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les professionals d’infermeria del Servei d’Urgències de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han participat en el curs d’actualització en la realització d’hemocultius que s’ha realitzat seguint la metodologia de la simulació.

S’han fet un total de deu sessions amb grups reduïts de 10 persones que combinaven professionals diplomades i professionals auxiliars d’infermeria en què han simulat realitzar el procediment d’extracció de mostres de sang per hemocultius a fi d’analitzar els factors influents en els resultats.

Les sessions han estat dirigides per les infermeres Lourdes Bosch, formada en gestió de la prevenció, vigilància i control de les infeccions nosocomials; i Sílvia Peñuelas, formada en la metodologia de la simulació aplicada a la formació de professionals de Ciències de la Salut i Socials. Està previst que després de l’estiu es facin noves edicions d’aquest curs dirigides al personal d’infermeria d’hospitalització.

Notícies relacionades

«Aquesta primera experiència de simulació entre el col·lectiu d’infermeria ha demostrat ser un mètode efectiu per revisar i consensuar alguns procediments i, alhora, ha sigut una oportunitat per avaluar com es treballa i com d’important és afavorir la comunicació i la col·laboració a l’equip», defensen des del centre hospitalari.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma