Jardí de les Papallones

Santa Coloma estrena un nou equipament mediambiental al parc de Can Zam

  • Es tracta d’un recurs educatiu i participatiu en el qual es poden desenvolupar tasques de manteniment de l’espai i estudis de biodiversitat

Santa Coloma estrena un nou equipament mediambiental al parc de Can Zam

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha finalitzat la construcció d’un equipament educatiu i ambiental, el Jardí de les Papallones i Hotel dels Insectes, davant l’Aula Ambiental Isabel Muñoz del parc de Can Zam. Dijous passat, 7 d’abril, es va portar a terme una primera plantació participativa al nou equipament amb l’alumnat de primer d’ESO de l’Institut 9.

Es tracta d’una iniciativa de l’Observatori Metropolità de Papallones, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquests espais són un recurs educatiu i participatiu en el qual es poden desenvolupar tasques de manteniment de l’espai i estudis de biodiversitat en el marc de diferents activitats.

El parc de Can Zam és un dels llocs escollits per l’Observatori en la tercera fase del seu pla d’estudi de les papallones per tot Catalunya. La presència de papallones diürnes dona molta informació per poder valorar i millorar la biodiversitat de diferents hàbitats, també dels metropolitans. «Per això, l’estudi vol seguir les papallones als espais metropolitans i ser alhora un laboratori per provar estratègies per millorar l’abundància i diversitat d’aquest grup d’insectes», assenyalen des de l’ajuntament.

El Jardí de les Papallones

És un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones, libèl·lules i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc i que són bioindicadors de salut ambiental. El jardí comprèn diferents ambients de plantes (aromàtiques, de bosc, nectaríferes, de prat i horta), que proporcionen una gran diversitat d’olors i colors, així com diferents ritmes de floració.

«Tot això fa que aquest espai es converteixi en un refugi per a diferents espècies d’insectes que compleixen funcions importants en els ecosistemes, com la pol·linització o el control de plagues», remarquen des del consistori colomenc.

Hotel dels Insectes

Notícies relacionades

Per la seva part, l’‘hotel’ dona refugi tot l’any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i a algun petit mamífer, però, sobretot, és un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l’estada durant l’hivern: pedres, branquillons, fulles, testos, escorces i troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d’abelles.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO