Per mantenir-los actius

Santa Coloma impulsa una nova convocatòria d’adjudicació per als horts urbans de la ciutat

  • Està dirigida a persones amb jubilació total o pensionistes i a persones en situació d’atur

  • El termini de presentació de sol·licituds a l’OIAC finalitza el 31 de març

Santa Coloma impulsa una nova convocatòria d’adjudicació per als horts urbans de la ciutat

Ayuntamiento de Santa Coloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant l’acabament de les llicències d’ocupació d’algunes parcel·les del programa municipal d’horts urbans de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), des de l’ajuntament expliquen que l’administració local ha de renovar-ne la concessió per als pròxims dos anys, atesa la necessitat de mantenir els horts actius i a més disposar d’un llistat de substitucions per a totes aquelles parcel·les que quedin lliures.

Per això, s’ha iniciat un nou procés d’adjudicació de llicències d’ocupació i ús privatiu i temporal dels horts municipals per a persones amb jubilació total o pensionistes i persones en situació d’atur, una vegada aprovades les bases reguladores per la Junta de Govern Local.

El 70% de les parcel·les estan destinades a persones amb jubilació total o pensionistes i l’altre 30% per a persones a l’atur. Les parcel·les lliures i disponibles per a l’adjudicació són 7 al carrer Enric Granados, 13-19; 5 al Ptge. del Pirineu, 1-3 / carrer dels Pirineus, 114; i 2 més al Ptge. del Pirineu, 12-18 / carrer de la Circumval·lació, 121-125.

El termini de presentació de sol·licituds de conformitat amb l’establert en les bases és de l’11 al 31 de març, tots dos inclusivament, i s’han de presentar a l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC). La documentació es pot consultar a les oficines de Serveis Territorials, Urbanisme, Comerç i Mobilitat, ubicades a la plaça Olimpo, 3.

Mecànica del sorteig

Així, des del consistori colomenc assenyalen que en el sorteig d’adjudicació es confeccionarà una llista de titulars, formada pel mateix nombre de persones que parcel·les s’hagin sortejat. «Aquesta llista es confeccionarà per ordre de sortida en el sorteig, cosa que fixarà la prioritat per a l’elecció de la parcel·la. Una vegada fet el sorteig, l’ajuntament citarà els afavorits perquè facin formalment l’elecció de les parcel·les», diuen.

Així, totes les persones sol·licitadores admeses, que no hagin resultat adjudicatàries, formaran dues llistes d’espera: una per a persones amb jubilació total o pensionistes i una altra per a persones a l’atur, que es generaran, en ordre ascendent a partir dels números atorgats en el sorteig.

Notícies relacionades

Aquestes llistes d’espera es confeccionaran en previsió de cobrir les possibles vacants que es puguin produir als diversos horts inclosos en el programa d’horts municipals i per adjudicar les noves parcel·les de solars que s’incorporin al programa d’horts municipals, mentre les llistes estiguin en vigor. «Les llistes d’espera estaran en vigor com a mínim durant el termini de dos anys des de la seva creació i podran prorrogar-se per un termini idèntic a l’anterior, com a màxim», afegeixen des de l’ajuntament.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO