Urbanisme

El Govern firma un protocol d’agenda urbana amb l’Ajuntament Santa Coloma de Gramenet

  • Des del consistori defensen que permetrà el «salt definitiu cap a una ciutat més habitable, verda, social i amb una mirada netament feminista»

El Govern firma un protocol d’agenda urbana amb l’Ajuntament Santa Coloma de Gramenet

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han firmat aquest divendres un protocol per elaborar un Pla d’Acció de l’Agenda Urbana per part del consistori català. El protocol l’han firmat, a la seu del consistori, la ministra Raquel Sánchez, el secretari general d’Agenda Urbana i Vivenda, David Lucas, i l’alcaldessa, Núria Parlón, en un acte al qual també ha assistit la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

Des del consistori defensen que el desplegament d’aquest Pla d’acció suposarà per a Santa Coloma el «salt definitiu cap a una ciutat més habitable, verda, social i amb una mirada netament feminista».

«L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet comparteix els objectius i finalitats proposats a l’Agenda Urbana i en la resta d’acords internacionals que la precedeixen i està interessada en la seva implementació», diu el document firmat. El text afegeix: «A aquests efectes, ha decidit de manera voluntària i en l’àmbit de les seves pròpies competències elaborar per al seu municipi el seu Pla d’acció de l’Agenda Urbana».

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va atorgar el mes de novembre passat una subvenció de 250.000 euros a l’Ajuntament de Santa Coloma per a l’elaboració del projecte pilot de pla d’acció local de l’Agenda Urbana. D’aquesta manera, Santa Coloma va ser una de les nou localitats catalanes seleccionades per rebre l’ajuda dels fons europeus Next Generation.

Després de firmar el protocol, Parlón ha remarcat el «valor simbòlic» d’aquest acte, un pas endavant per modernitzar una ciutat planificada en bona part durant el franquisme, «sense una organització ben definida» ni tampoc «pensada per al gaudi», amb total absència d’una «perspectiva feminista ni de mobilitat sostenible». Ara, aquest municipi català disposarà d’«un millor instrument de planificació estratègica per pensar la ciutat de cara al futur», ha afegit.

Millorar la qualitat de vida

La ministra, al seu torn, ha lloat l’«ambició» mostrada per Parlón al capdavant del govern municipal de Santa Coloma, on ha portat a terme «polítiques transformadores» que han possibilitat la «regeneració de barris» o la «renaturalització» d’espais verds.

Notícies relacionades

«Santa Coloma està sent un exemple», ha resolt Sánchez, que ha afegit que el principal objectiu és «millorar la qualitat de vida de la ciutadania».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO